Miliarde de oameni de pe tot globul intampina 2022, pe fondul restrictiilor impuse de COVID. Este al doilea revelion pe care il sarbatorim in pandemie. Chiar daca pe alocuri atmosfera e ceva mai relaxata, Revelioanele pre-pandemie au ramas o amintire.
Traditionalele focuri de artificii de la Paris si Berlin au fost anulate, iar festivitatile de strada fie nu au loc, fie sunt permise doar cu participare restransa. Autoritatile britanice s-au razgandit in ultima clipa si au dat unda verde pentru focurile de artificii, dar i-au indemnat pe oameni sa nu iasa in strada, ci sa le priveasca de la televizor.
La Madrid, la Puerta del Sol vor fi petrecareti, spre deosebire de anul trecut, dar numarul participantilor e limitat. In plus, doar cu masca si pastrand distantarea se va putea sarbatori trecerea in noul an.
La Berlin, nu va avea loc traditionalul foc de artificii de la poarta Brandenburg si nici petreceri cu sute de mii de persoane in strada. Germania a reintrodus restrictii privind socializarea din cauza temerilor privind transmiterea rapida a variantei Omicron, precum si o interdictie generala asupra comercializarii artificiilor.
De asemenea, britanicii petrec Revelionul in cadru restrans. Mutatia Omicron provoaca peste 150 de mii de imbolnaviri pe zi si, in aceste conditii, oamenii au fost sfatuiti sa se stranga doar in grupuri mici si neaparat sa se testeze inainte de a merge in vizita. Aceeasi recomandare si in Franta, unde focurile de artificii au fost anulate, iar petrecerea in masa de pe Champs Elysee nu e permisa. In plus, a fost interzis consumul de bauturi alcoolice pe strada.
La Moscova, sunt foarte putine restrictii, iar in Piata Rosie va avea loc un grandios foc de artificii.
La New York, revine Revelionul din Times Square. Anul trecut, au putut participa doar cateva sute de invitati din randul personalului medical aflat in prima linie a luptei anti-COVID si pompieri. Anul acesta, sunt acceptati spectatori, cu conditia sa fie vaccinati.
Monica