Catolicii au sărbătorit Paștele la Ierusalim

In Stiri externe de ultima ora

Creştini din întreaga lume au participat duminică la slujba Paştelui catolic de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, considerată cel mai sfânt loc al creştinismului, relatează dpa.

Tradiţionala slujbă de Paşte de duminică dimineaţă a fost oficiată de Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul Latin al Ierusalimului.

Ceremoniile organizate la locul unde, conform credinţei creştine, Isus a murit şi apoi a înviat, au fost umbrite de ciocniri între
palestinieni şi forţele de securitate israeliene pe şi lângă Esplanada Moscheilor din Ierusalim, un loc sfânt atât pentru musulmani cât şi pentru evrei.

Pentru prima dată în trei ani, turiştii şi pelerinii au putut intra în această zonă pentru a participa la slujba de Paşte, după ce Israelul şi-a închis graniţele pentru turişti din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministerul israelian al Turismului a anunţat că se aşteaptă la sosirea a 30.000 de turişti străini numai în această săptămână, în condiţiile în care se sărbătoreşte şi Paştele evreiesc, în timp ce musulmanii marchează luna sfântă a Ramadanului.

Citeste si aceasta stire:  Singapore, prima țară din lume care autorizează vânzarea de carne artificială

În omilia sa de Paşte, Pizzaballa le-a amintit credincioşilor de “toate situaţiile de moarte care ne înconjoară”.

“Să ne gândim la condiţiile groaznice în care mulţi oameni din întreaga lume se află astăzi, fie în Ţara Sfântă, fie în Ucraina, în Yemen, în unele ţări din Africa şi Asia”, a mai spus el.

El i-a amintit, de asemenea, pe cei care au murit în timpul pandemiei de coronavirus.

Învierea înseamnă “anunţul unei noi bucurii” care “trebuie să ajungă astăzi la toată lumea, peste tot în lume, în fiecare colţ al pământului”, a mai spus arhiepiscopul.

“Să nu permitem morţii să ne sperie”, a mai spus Pizzaballa.

Minoritatea creştină reprezintă doar 2% din populaţia de 9,4 milioane de locuitori a Israelului.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro