Cluburile de fotbal ar putea pierde miliarde de euro in 2021

In Stiri din sport de ultima ora

Raportul anual intocmit de Asociatia Europeana a Cluburilor prezinta o perspectiva sumbra asupra fotbalului in 2021:  in total, cluburile europene ar putea pierde 5 miliarde euro, in intervalul martie 2020, cand a inceput pandemia, pana in vara lui 2021.

“A fost un an fara precedent in istoria cluburilor de fotbal. COVID-10 a avut un impact seismic asupra lumii si a oprit complet fotbalul” – se arata in raport. 2020 a fost un an cu tribune goale, drepturi TV in declin, iar 2021 nu anunta mai schimbari in bine, in lumea fotbalului, sunt de parere autorii raportului.

Industria fotbalului a fost mult pe plus in ultimii ani, dar ce s-a intamplat in 2020 demonstreaza cat de rapid se poate rasturna situatia. Asociatia Europeana a Cluburilor considera ca modul in care e structurat modelul afacerii numite fotbal se dovedeste a fi insuficient de bun pentru a asigura buna functionare in viitor, precizeaza documentul. Criza sanitara a pus totul la pamant: competitiile au fost intrerupte, lucru nemaivazut in Europa pe timp de pace. Cand s-au reluat meciurile, fie au fost fara spectatori, fie tribunele au ramas mai mult goale, pentru ca autoritatile au decis sa permita doar unui numar redus de spectatori sa vina la competitii. Astfel, s-au micsorat drastic veniturile obtinute din vanzarea biletelor. Revenirea la normalitate in 2021 va fi dificila si de durata. Initial, pierderile provocate de COVID 19 in industria fotbalului erau estimate de Asociatia Europeana a Cluburilor la 4 miliarde de euro, dar acum cifra pare optimista si minusul ar putea depasi 5 miliarde de euro, in pofida faptului ca se fac economii: reducere temporara a salariilor jucatorilor, amanarea platii salariului, concedieri de personal.

Citeste si aceasta stire:  Simona Halep a anunțat că se va vaccina

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora