Cluburile de fotbal ar putea pierde miliarde de euro in 2021

In Stiri din sport de ultima ora

Raportul anual intocmit de Asociatia Europeana a Cluburilor prezinta o perspectiva sumbra asupra fotbalului in 2021:  in total, cluburile europene ar putea pierde 5 miliarde euro, in intervalul martie 2020, cand a inceput pandemia, pana in vara lui 2021.

“A fost un an fara precedent in istoria cluburilor de fotbal. COVID-10 a avut un impact seismic asupra lumii si a oprit complet fotbalul” – se arata in raport. 2020 a fost un an cu tribune goale, drepturi TV in declin, iar 2021 nu anunta mai schimbari in bine, in lumea fotbalului, sunt de parere autorii raportului.

Industria fotbalului a fost mult pe plus in ultimii ani, dar ce s-a intamplat in 2020 demonstreaza cat de rapid se poate rasturna situatia. Asociatia Europeana a Cluburilor considera ca modul in care e structurat modelul afacerii numite fotbal se dovedeste a fi insuficient de bun pentru a asigura buna functionare in viitor, precizeaza documentul. Criza sanitara a pus totul la pamant: competitiile au fost intrerupte, lucru nemaivazut in Europa pe timp de pace. Cand s-au reluat meciurile, fie au fost fara spectatori, fie tribunele au ramas mai mult goale, pentru ca autoritatile au decis sa permita doar unui numar redus de spectatori sa vina la competitii. Astfel, s-au micsorat drastic veniturile obtinute din vanzarea biletelor. Revenirea la normalitate in 2021 va fi dificila si de durata. Initial, pierderile provocate de COVID 19 in industria fotbalului erau estimate de Asociatia Europeana a Cluburilor la 4 miliarde de euro, dar acum cifra pare optimista si minusul ar putea depasi 5 miliarde de euro, in pofida faptului ca se fac economii: reducere temporara a salariilor jucatorilor, amanarea platii salariului, concedieri de personal.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai mare scandal din lumea sahului

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora