Cluburile de fotbal ar putea pierde miliarde de euro in 2021

In Stiri din sport de ultima ora

Raportul anual intocmit de Asociatia Europeana a Cluburilor prezinta o perspectiva sumbra asupra fotbalului in 2021:  in total, cluburile europene ar putea pierde 5 miliarde euro, in intervalul martie 2020, cand a inceput pandemia, pana in vara lui 2021.

“A fost un an fara precedent in istoria cluburilor de fotbal. COVID-10 a avut un impact seismic asupra lumii si a oprit complet fotbalul” – se arata in raport. 2020 a fost un an cu tribune goale, drepturi TV in declin, iar 2021 nu anunta mai schimbari in bine, in lumea fotbalului, sunt de parere autorii raportului.

Industria fotbalului a fost mult pe plus in ultimii ani, dar ce s-a intamplat in 2020 demonstreaza cat de rapid se poate rasturna situatia. Asociatia Europeana a Cluburilor considera ca modul in care e structurat modelul afacerii numite fotbal se dovedeste a fi insuficient de bun pentru a asigura buna functionare in viitor, precizeaza documentul. Criza sanitara a pus totul la pamant: competitiile au fost intrerupte, lucru nemaivazut in Europa pe timp de pace. Cand s-au reluat meciurile, fie au fost fara spectatori, fie tribunele au ramas mai mult goale, pentru ca autoritatile au decis sa permita doar unui numar redus de spectatori sa vina la competitii. Astfel, s-au micsorat drastic veniturile obtinute din vanzarea biletelor. Revenirea la normalitate in 2021 va fi dificila si de durata. Initial, pierderile provocate de COVID 19 in industria fotbalului erau estimate de Asociatia Europeana a Cluburilor la 4 miliarde de euro, dar acum cifra pare optimista si minusul ar putea depasi 5 miliarde de euro, in pofida faptului ca se fac economii: reducere temporara a salariilor jucatorilor, amanarea platii salariului, concedieri de personal.

Citeste si aceasta stire:  Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Monica

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora