COVID se transmite si la 8 metri distanta

In Stiri din sanatate de ultima ora

In urma studiilor realizate in abatorul Toennies, din vestul Germaniei, unde numerosi muncitori romani s-au infectat cu COVID, oamenii de stiinta germani au ajuns la concluzia ca noul virus s-a transmis de la o persoana la alta la o distanta de mai bine de 8 metri.

Si cercetatorii americani de la celebrul Massachusetts Institute of Technology avertizau, inca din luna aprilie, ca virusul se transmite si la 8 metri distanta si ca masurile de distantare de 2 metri sunt insuficiente.

Raportul Asociatiei Stiintifice Helmholtz din Germania

Asociatia Helmholtz a Centrelor Germane de Cercetare este printre cele mai prestigiose din Europa. Cercetatorii sai au studiat ce s-a intamplat la abatorul Tonnies,  cel mai mare din Germania, devenit focar COVID, unde s-au imbolnavit peste 1500 de muncitori, mare parte dintre ei romani. Concluzia – transmiterea virusului s-a facut la distante mari, prin aerosoli, in zonele de lucru cu aer conditionat.

Raportul contrazice ideea ca numarul mare de infectari cu SARS-CoV-2 ar fi rezultatul conditiilor de cazare ale muncitorilor. Faptul ca stau inghesuiti multi intr-o camera si ca la dependinte au acces foarte multe persoane a jucat un rol nesemnificativ in raspandirea masiva a coronavirusului.

Citeste si aceasta stire:  AstraZeneca a fost ”autorizat” pentru a doua oară de Agenția Europeană a Medicamentului

Traseul COVID

Potrivit cercetatorilor germani, in mai 2020, virusul s-a raspandit de la un singur angajat. A fost transmis altor muncitori, pe o raza mai mare de opt metri. Principala zona in care s-a transmis a fost sectia dezosare carne de vita, unde se recircula aerul racit la 10 grade Celsius.

„Studiul nostru analizeaza infectarea cu SARS-CoV-2 intr-un spatiu de lucru cu mai multi factori diversi, care permit transmiterea pe distante relativ lungi. Cea mai importanta problema acum e sa stabilim in ce conditii se poate transmite pe distante mai mari, in alte domenii ale vietii de zi cu zi” – precizeaza prof.Melanie Brinkmann, cercetator sef la Asociatia Helmholtz.

Monica

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora