Criza de Remdesivir: in Europa mai vin doze pentru 3400 de pacienti

In Stiri din sanatate de ultima ora

Comisia Europeana a anuntat ca Gilead, producatorul american de Remdesivir, medicament cu rezultate bune in COVID, va mai trimite circa 20 de mii de doze. E criza de Remdesivir in mai multe tari europene, intre care Olanda, Cehia, Marea Britanie.

In conditiile in care in toata Europa numarul de spitalizari si de cazuri grave creste, Comisia Europeana incearca sa procure mai multe doze de Remdesivir. Toate livrarile se fac prin executivul de la Bruxelles, care apoi le distribuie tarilor care au nevoie urgenta.  Mai multe state din Uniunea Europeana au stocurile epuizate sau pe sfarsite: Polonia, Olanda, Cehia, Romania. Iar in Marea Britanie, care desi nu e membra, participa la aceasta schema, administrarea de Remdesivir a fost rationalizata. Cateva tari, intre care Spania, si-au facut provizii asta vara si, pentru moment, nu au nevoie imediata.

Potrivit anuntului facut la Bruxelles, Comisia a ajuns la un acord cu Gilead, prin care vor mai veni 20.300 de doze, ceea ce inseamna tratament pentru aproximativ 3400 de pacienti. Medicamentul antiviral, care a dat rezultate foarte bune in cazurile moderate si grave, se administreaza intravenos, timp de 5 zile. Pe fondul crizei de Remdesivir mai multi medici europeni spun ca, probabil, perioada de administrare ar putea fi redusa la 4 zile.

Citeste si aceasta stire:  Animalele de companie pot lua varianta britanica a COVID

Gilead, compania farmaceutica americana care detine patentul, promite ca incepand de saptamana viitoare va reusi sa produca o cantitate suficienta pentru a acoperi nevoile din intreaga lume, chiar daca valul doi al pandemiei va lovi puternic.

Statele Unite au cumparat, la inceputul verii, intregul stoc de Remdesivir. Mai sunt cateva fabrici de medicamente care il produc, sub patent Gilead, una dintre ele in Egipt, insa ele nu au voie sa vanda independent. Iar conducerea Gilead directioneaza productia acestora spre tari mai putin dezvoltate.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora