De-a lungul timpului, acupunctura a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic

In Stiri din sanatate de ultima ora
IMG_1558

Acupunctura, conform medicinei traditionale chineze, actioneaza diferit fata de medicina clasica. Astfel ca, acupunctura este recunoscuta pentru faptul ca restabileste echilibrul energiei si fluxurilor de sange care curg in canalele meridiane ale corpului, ale caror „porti de acces” sunt tocmai punctele ce sunt stimulate cu acele. Aceasta explicatie nu poate fi impartasita de medicina occidentala, care confirma totusi unele beneficii ale practicii. Nu este niciun secret faptul ca de-a lungul timpului, acupunctura a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. Acupunctura, de fapt, pare a fi capabila sa modifice conexiunile si activitatea unor zone ale creierului legate de durere. In plus, acele stimuleaza zonele mai bogate in vase si nervi, iar acest lucru favorizeaza productia de endorfine ( acestea fiind calmantele noastre naturale pentru durere), relaxeaza muschii si are un efect antiinflamator local.

Pe scurt, acupunctura pare sa functioneze pentru diferite forme de durere, de la dureri musculo-scheletice pana la cefalee, si este utilizata pe scara larga in ginecologie, pentru ciclurile menstruale dureroase sau neregulate si pentru controlul tulburarilor de menopauza. Daca este efectuata de maini experte nu implica riscuri substantiale, atata timp cat nu este utilizat pentru tratarea tumorilor sau a altor patologii grave.

Asadar, asa cum spuneam, este un tratament care provine din medicina traditionala chineza si presupune introducerea in piele a unor ace foarte fine, in puncte strategice ale corpului si la diferite adancimi a devenit din ce in ce mai acceptat pe scara larga in occident, iar in Romania tot mai multe persoane au inceput sa apeleze la aceasta practica alternativa. Scopul acupuncturii, folosita pentru o serie de afectiuni, este de a ameliora durerea in primul rand, dar este necesara si pentru a recapata starea generala de bine.

Citeste si aceasta stire:  Scandalul apei minerale purificată ilegal

Potrivit medicinei traditionale chineze, acupunctura este o tehnica de echilibrare a fluxului de energie sau forta vitala, cunoscuta sub numele de qi, despre care se crede ca curge prin caile (meridianele) ale corpului. Prin introducerea unor ace in anumite puncte de-a lungul acestor meridiane, cei care practica acupunctura cred ca fluxul de energie se va reechilibra. Nu exista dovezi stiintifice ale existentei meridianelor, dar numeroase studii sugereaza ca acupunctura functioneaza pentru anumite afectiuni.

Cum se efectueaza tratamentul cu acupunctura?

La prima programare, acupuncturistul intreaba pacientului despre starea sa de sanatate, simptome si istoricul medical. Apoi va proceda cu o examinare corporala, foarte asemanatoare unui examen medical normal. In Romania, doar medicii acreditati pot practica acupunctura. Pe baza examinarii, medicul va selecta punctele cele mai potrivite pentru a introduce acele. Pacientul va trebui sa se intinda pe un pat, iar acupunctorul va introduce acele la diferite adancimi in diferite puncte ale corpului, lasandu-le acolo pana la 20 de minute, in functie de tipul de tratament. La Acupunctura Bucuresti, tratamentul este realizat in cele mai sigure conditii. Acele sunt de unica folosinta si totul este igienic si controlat.

Eficacitatea si functionalitatea acupuncturii

Dupa cum a aratat chiar si Organizatia Mondiala a Sanatatii, unele studii au aratat eficacitatea acestui tip de tratament in inducerea analgeziei, protejarea organismului de infectii si reglarea diferitelor functii fiziologice. De asemenea, acupunctura pare sa scada tensiunea arteriala la pacientii cu hipertensiune arteriala si o creste la pacientii cu hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta).

Citeste si aceasta stire:  Frica de vineri 13, boala sau superstitie ?

Desi aceasta tehnica pare a fi o alegere rezonabila pentru persoanele cu durere cronica, ghidurile din practica clinica nu sunt consecvente in recomandarile privind acupunctura. Mare atentie, asadar, unde mergeti sa beneficiati de un asemenea tratament. Au fost raportate unele complicatii rezultate in urma utilizarii acupuncturii, in special pentru utilizarea de ace nesterile si utilizarea necorespunzatoare a tehnicii. Daca nu este facuta corect, acupunctura poate provoca efecte negative grave, cum ar fi infectii, perforarea accidentala a organelor, colapsul plamanilor si leziuni ale sistemului nervos central. De aceea, nu merge decat la cabinete autorizate, precum Acupunctura Bucuresti.

In ceea ce priveste rezultatele, au fost efectuate studii privind utilizarea acupuncturii pentru a trata sau gestiona o serie de afectiuni, descoperind eficacitatea acesteia in tratarea durerilor de dinti, a durerilor de maxilar si pentru controlul senzatiei de greata dupa operatii si chimioterapie. De fapt, putem afirma ca studii publicate in multe tari au descoperit ca acupunctura este utila in multe afectiuni, in special in cele care implica durere.

Ce afectiuni, probleme sau efecte adverse ale unor tratamente sunt candidatele ideale pentru acupunctura?

Acupunctura este folosita in principal pentru a ameliora disconfortul asociat cu o varietate de boli si afectiuni:

-Greata si varsaturi din cauza chimiterapiei sau postoperator;

-Durere de dinti;

-Dureri de gat;

-Durerile nasterii;

-Crampe menstruale;

-Cefalee, inclusiv cefalee tensionala si migrena;

Citeste si aceasta stire:  China anunță 3.400 de cazuri noi de Covid

-Dureri lombare;

-Osteoartrita;

-Tulburari respiratorii, cum ar fi rinita alergica;

Pentru alte afectiuni, Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca acupunctura poate ajuta, dar sunt necesare teste suplimentare. Astfel aceste afectiuni sunt:

-Fibromialgie;

-Nevralgie;

-Recuperare postoperatorie;

-Dependenta de substante precum fumatul si alcoolul;

-Durere la nivelul coloanei vertebrale;

-Gat intepenit;

-Tuse convulsiva;

-Sindromul Tourette;

Viitorul acupuncturii in Romania

In ultimii zece ani, acupunctura a cunoscut o dezvoltare si crestere brusca in ceea ce priveste increderea pacientilor, devenind o forma din ce in ce mai utilizata de interventii de medicina integrativa complementara in Romania. Oamenii incep sa citeasca mai multe informatii despre acupunctura si sa inteleaga ca acupunctura poate fi o alternativa in anumite situatii. Desigur, tratamentul medical trebuie sa continue, acupunctura fiind buna ca si adjuvant. In situatii in care diagnosticul nu este unul grav, acupunctura poate fi folosita ca terapie singulara.

Popularitatea sa, in special in Romania, la fel ca in Occident, poate fi atribuita in parte eficacitatii sale in ameliorarea durerii si in parte faptului ca studiile stiintifice au inceput sa demonstreze aceasta eficacitate. Studiile efectuate la oameni si animale sugereaza ca acupunctura poate intari sistemul imunitar in timpul chimioterapiei si poate reduce efectele secundare precum greata si varsaturile, iar in alte situatii, vindecarea a fost de 100%.

You may also read!

Recomandări pentru problemele care pot apărea în cazul călătoriilor cu avionul

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) reamintește care sunt drepturile pe care le au pasagerii, în cazul unor incidente

Read More...

Mircea Geoana si-a lansat oficial candidatura la presedintia Romaniei

La 24 de ore dupa ce si-a incheiat, prin demisie, mandatul de secretar general adjunct al NATO. Mircea Geoana

Read More...

Adio, Darth Vader

James Earl Jones, actorul american care a fost vocea lui Darth Vader în „Războiul stelelor” și, de asemenea, a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro