Franța a preluat președinția Uniunii Europene

In Stiri externe de ultima ora

La 1 ianuarie 2022, Franţa preia de la Slovenia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene (UE) pentru o perioadă de şase luni. Statele membre care deţin preşedinţia Uniunii lucrează împreună în grupuri de câte trei, numite “trio-uri”, pentru o perioadă de 18 luni. Trio-ul actual este format din Franţa (ian.-iun. 2022), Cehia (iul.-dec. 2022) şi Suedia (ian.-iun. 2023), conform site-ului https://www.consilium.europa.eu/. Este a 13-a oară când Franţa deţine preşedinţia UE, ultima dată fiind în iulie-decembrie 2008, scrie site-ul https://www.lexpress.fr/.

Priorităţile preşedinţiei franceze
Franţa a ales ca deviză a preşedinţiei sale, sloganul “Relansare, putere şi apartenenţă”, iar ca logo un U şi un E, albastru şi roşu, traversate de o săgeată albă, simbol al “ambiţiei de a merge înainte”, a explicat secretarul de stat pentru afaceri europene, Clément Beaune, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a priorităţilor preşedinţiei, la 9 decembrie 2021.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, desfăşurate la Palatul Elysee, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a stabilit ca obiectiv general al viitoarei preşedinţii franceze a Consiliului UE, o Europă “puternică în lume”, propunând reformarea spaţiului Schengen pentru o mai bună protejare a frontierelor europene, şi a criteriilor de la Maastricht, conform relatării AFP, din 9 decembrie 2021.

Citeste si aceasta stire:  Lui Putin i se cere demisia

“Dacă ar trebui să rezum într-o frază obiectivul acestei preşedinţii, aş spune că trebuie să trecem de la o Europă de cooperare în interiorul frontierelor noastre la o Europă puternică în lume, deplin suverană, liberă în alegerile sale şi stăpână pe destinul său”, a declarat Macron, în cadrul conferinţei de presă din 9 decembrie.

Preşedinţia franceză a Uniunii este construită în jurul a trei mari domenii: digital, tranziţie ecologică şi social. În ceea ce priveşte digitalul, prioritatea preşedinţiei va fi reglementarea economică şi abilitarea platformelor digitale, în special în faţa discursului instigator la ură, cu reglementarea serviciilor şi pieţelor digitale. Cu privire la tranziţia ecologică, obiectivul va fi crearea unui preţ al carbonului la graniţele Uniunii Europene (UE) pentru produsele importate, iar legat de zona socială, prioritatea va fi stabilirea unei legislaţii europene privind salariul minim, se arată pe site-ul oficial al preşedinţiei franceze, https://presidence-francaise.consilium.europa.eu/fr.

You may also read!

landscape

Comuna Berceni din județul Ilfov, în parteneriat cu Eco Sud-Vidra, ecologizează zone întregi cu deșeuri abandonate din perimetrul comunei

15 aprilie 2025UAT Berceni, campanie de primăvară pentru ecologizare și conștientizare a cetățenilor. S-au strâns peste 230 tone de

Read More...

Euro digital nu va exista înainte de 2028 -2030

Euro digital, o versiune dematerializată a bancnotelor și monedelor, nu va fi în circulație decât peste trei-cinci ani, a

Read More...
SCHIMBARI-IN-GERMANIA-DIN-APRILIE

Schimbari in Germania din aprilie

Luna aprilie a aduce o serie de schimbări în Germania, cea mai așteptată fiind creșterea salarială  în anumite industrii.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro