Mica Unire – sarbatorita in tara cu ceremonii religioase si militare

In Stiri culturale de ultima ora
Mica Unire

Mica Unire este sarbatorita cu ceremonii religioase si militare in diferite colturi ale tarii.

Bucurestenii incep manifestatiile organizate cu ocazia implinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane cu depunerea de coroane si flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei Romane.

Dupa acest eveniment, bucurestenii vor participa la o manifestatie numita “Unirea Principatelor Romane 1859-2019”, care va cuprinde reconstituiri istorico-militare si depunerea de coroane si flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cat si la cea a lui Mihail Kogalniceanu si a generalului Ioan Emanoil Florescu, aflate in curtea Muzeului Militar National “Regele Ferdinand I”.

Ceremonia desfasurata la Iasi, la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii va culmina cu momentul in care aeronavele IAR-99 SOIM si elicopterele IAR – 330 SOCAT vor survola zona.

Mica Unire va fi sarbatorita si la Focsani, unde va avea loc o ceremonie militara si religioasa in Piata Unirii, cat si un eveniment artistic evocator inchinat momentului, iar in incheiere va urma o retragere cu torte.

Citeste si aceasta stire:  Omagiu parintelui limbii italiene, Dante Alighieri

Unirea Principatelor Unite reprezinta un moment important pentru formarea statului national unitar roman. La data de 5 ianuarie Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la data de 24 ianuarie a fost ales si domn al Munteniei.

Visul romanilor de a se uni intr-un singur stat s-a implinit la data de 1 decembrie 1918, atunci cand a avut loc Unirea Transilvaniei cu Basarabia, Bucovina, Banatul si cu Romania.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora