Tratamentul migrenei include doua aspecte esentiale: preventia si gestionarea crizelor. Tratamentul de fond e folosit pentru a reduce frecventa si intensitatea migrenelor.
Evaluarea regulata a tratamentului e cruciala pentru a obtine rezultate optime.
Migrena cronica se manifesta prin dureri de cap recurente. Crizele de migrena pot dura cateva ore, pana la cateva zile si sunt insotite de greata, varsaturi, intoleranta la lumina.
Cum prevenim migrenele ?
Pentru a atenua frecventa si intensitatea crizelor, abordarea preventiva e extrem de importanta. Un stil de viata sanatos, cu ore suficiente de somn si activitatea fizica regulata pot ajuta la prevenirea migrenelor.
Pentru a evita aparitia crizelor, nu fumati, limitati consumul de alcool, adoptati o dieta echilibrata si beti apa suficienta. De asemenea, feriti-va de alimente care pot declansa migrenele, cum sunt ciocolata si produsele care contin glutamat. Nu uitati sa administrati stresul in mod corespunzator, in primul rand evitand situatiile enervante si cautand moduri de relaxare care vi se potrivesc.
Studiile arata ca femeile sunt mai predispuse la migrene decat barbatii. Iar in perioada ciclului menstrual, riscul aparitiei unor crize migrenoase creste. Potrivit unor studii, inca incipiente, aportul de magneziu ar putea reduce intensitatea durerilor de cap. In plus, statisticile din ultimii ani arata ca tot mai multi tineri sufera de migrena, desi pana de curand migrena era asociata persoanelor trecute de 40 de ani.
Monica