Rusia a declanșat invazia militară a Ucrainei

In Stiri externe de ultima ora

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scarã largã împotriva Ucrainei – terestrã, aerianã şi navalã -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de dupã cel de-al Doilea Rãzboi Mondial.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia.

În contextul situaţiei din Ucraina, mai multe ţãri, inclusiv România, au invocat articolul 4 din Tratatul NATO, care prevede consultãri imediate între aliaţi şi care se aplicã atunci când una dintre ţãrile alianţei se simte ameninţatã.

O reuniune extraordinarã a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei a fost convocatã pentru joi.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat cã noile sancţiuni propuse de UE împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice şi vor bloca accesul bãncilor ruseşti pe pieţele financiare europene.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apãrare a ţãrii şi are o întâlnire cu preşedinţii celor douã Camere ale Parlamentului.

Premierul Nicolae Ciucã a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militarã rusã din Ucraina.

Citeste si aceasta stire:  Primele sondaje dupa inchiderea urnelor in Israel : partidul premierului Netanyahu, devansat de alianta Albastru&Alb

Celula de crizã interinstituţionalã pentru sprijinirea şi acordarea de asistenţã consularã cetãţenilor români aflaţi pe teritoriul ucrainean a fost convocatã. MAE a precizat cã, pânã în prezent, 30 de cetãþeni români au contactat ministerul român pentru informaþii legate de situaţia din Ucraina sau pentru a informa asupra deciziei de a pãrãsi acest stat.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), singurul organism internaţional prezent în Ucraina, a ordonat joi seara evacuarea de urgenţă a misiunii sale de monitorizare din această ţară, din cauza luptelor în curs de desfăşurare.

 

You may also read!

O româncă a murit în staţiunea Hurghada din Egipt, după ce a fost atacată de un rechin

O româncă a murit, duminică, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis

Read More...

Simona Halep, calificată în optimi la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la

Read More...
alan-j-hendry-zVf-R-r3szw-unsplash

Amenajare curte: 5 idei și soluții pentru pavarea curții

Spațiul exterior al grădinii nu ar trebui să fie exclus atunci când vine vorba despre amenajări, mai ales că

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora