Scandal in sport pe tema femeilor transgender

In Stiri din sport de ultima ora

Sportivele se simt nedreptatite de faptul ca femeile transgender (fosti barbati, care fac tratament pentru a deveni femei) concureaza alaturi de ele, iar scandalul a capatat proportii. Nume grele din sport afirma ca femeile transgender nu ar trebui lasate sa concureze impotriva femeilor, de la egal la egal, pentru ca sunt mai puternice, avand constitutia unui barbat.

Femeile transgender sunt fosti barbati care simt ca s-au nascut intr-un trup gresit si ca genul lor este, in realitate, feminin. Fac tratamente indelungate, hormonale si chirurgicale, pentru a se transforma in femei.

Femeile transgender din sportul profesionist au dreptul, chiar daca nu au incheiat procesul medical de transformare, sa concureze la categoria femei, deci sa lupte impotriva sportivelor care, biologic, sunt femei.

Mai multe sportive de performanta au denuntat  prezenta femeilor transgender in competitii, impotriva femeilor.

Legenda tenisului Martina Navratilova, asumat lesbiana, spune ca migrarea femeilor transgender spre competitiile de femei e o nedreptate. A fost dur criticata de asociatiile care lupta pentru drepturile minoritatilor sexuale.

Citeste si aceasta stire:  Chelsea și Manchester City se retrag din Super Liga Europei

“Intrecerile sportive trebuie sa fie in functie de sex, nu de gen”

La fel a patit olimpica Sharron Davies, inotatoare medaliata. “E un mare dezavantaj pentru femei, intrecerile sportive trebuie sa fie in functie de sex, nu de gen”, considera Davies. Inotatoarea aduce ca argument faptul ca femeile transgender, chiar daca fac tratamente pentru scaderea nivelului hormonilor masculini, pastreaza constitutia barbatului : au inima ceva mai mare, deci au o capacitate crescuta la efort, sunt mai inalte, au o structura osoasa diferita si mai multe celule rosii in sange.

Dezbaterile sunt foarte aprinse. Cei care sunt pro femei transgender afirma ca, in numele egalitatii si incluziunii, femeile trebuie sa se obisnuiasca sa lupte impotriva fostilor barbati, deveniti femei.

Alte voci afirma ca in sport nu mai e egalitate si ca sportivele ar trebui sa refuze sa participe la competitii la care trebuie sa se lupte cu femei transgender.

Exista si pareri potrivit carora, una dintre solutii ar fi ca persoanele transgender sa aiba propria categorie. Pe langa competitiile barbati, femei sa existe si o a treia, pentru transgenderi.

Citeste si aceasta stire:  Nebunie in Banie: arbitru lovit de petarda la meciul Universitatea Craiova-Honved Budapesta

 

M.V.

sursa foto : twitter Sharron Davies

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora