Scut in fata bolilor: o alimentatie sanatoasa

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Stilul nostru de viata isi pune amprenta asupra sanatatii, iar unul dintre factorii decisivi este alimentatia. Daca mancam sau nu mancam anumite alimente putem tine, intr-o oare care masura, bolile departe.

Si daca va hotarati sa mancati sanatos, tineti cont de faptul ca schimbarile nu intervin peste noapte. E nevoie de cel putin cateva luni de dieta sanatoasa pentru a resimti efectele. Iata cateva sfaturi din partea specialistilor americani. Unul dintre secrete este sa mancam fructe si legume neprocesate.

Cereale integrale

Acestea ne asigura un aport de fibre si ne feresc de tensiune arteriala marita, deci de boli de inima si de diabet. Cerealele integrale contin gama de vitamine B, thiamina,  riboflavina si niacin. Ajuta organismul sa transforme proteinele, grasimile si carbohidratii in energie. In plus, B-urile sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos. De asemenea, cerealele integrale contin fier, iar acesta ajuta la buna circulatie a oxigenului in sange. Nu in ultimul rand, cerealele integrale au un continut ridicat de magneziu si seleniu, atat de necesare pentru sanatatea oaselor si pentru muschi.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai bun ATV de vânzare pentru aventurile tale

Proteine cu continut scazut de grasime

Pentru reducerea colesterolului trebuie sa avem atentie la cate grasimi mancam. Asa cum stim, colesterul ridicat poate provoca boli coronariene si poate creste riscul de infarct si atac cerebral. De aceea, e esential sa mancam produse lactate sarace in grasimi, oua, peste, carne de pasare fara piele, carne tocata slaba, nuci, avocado, ulei de masline.

Mai putina sare

Dieta hiposodata e ideala, mai ales dupa o anumita varsta. Asadar, reduceti cat se poate consumul de sare pentru a evita, printre altele, edemele, cresterea tensiunii arteriale.

Frunze verzi

Verdeturile sunt extrem de hranitoare, fiind bogate in vitaminele A, C, E si K, dar si in B-uri. Toate acestea ajuta la prevenirea cancerului, osteoporozei si diabetului. Asadar, sa nu va lipseasca din dieta mararul, spanacul, broccoli si salata verde.

Monica

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro