SUA oferă 800.000 de dolari României pentru lupta contra Covid-19

In Stiri de actualitate din Romania

Ministerul Afacerilor Externe salută anunţul, din 16 aprilie, al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.
“Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situaţie de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate şi continue între România şi SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al MAE.
Conform sursei citate, “cu sprijinul SUA, România a obţinut un echipament de detecţie de tipul RT-PCR, oferit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), şi a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în ţară de urgenţă materiale medicale esenţiale”.
“În condiţiile în care comunitatea internaţională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi demonstrează unitatea în faţa provocărilor comune”, subliniază MAE.

Citeste si aceasta stire:  Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgșor

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri un nou program de sprijin masiv pentru agricultorii americani – un bazin de alegători fideli – care sunt puternic afectaţi de impactul pandemiei de COVID-19 asupra celei mai mari economii mondiale.
Liderul administraţiei de la Washington, care vizează al doilea mandat în noiembrie, a profitat de briefingul său cotidian de presă privind lupta împotriva ravagiilor coronavirusului pentru a anunţa că 19 miliarde de dolari ajutor direct şi indirect sunt pe drum spre câmpiile ţării.
“Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat preşedintele SUA.
Secretarul agriculturii, Sonny Perdue, a precizat că 16 miliarde de dolari vor merge direct la agricultori, iar restul de trei miliarde de dolari vor servi pentru achiziţionarea de produse alimentare proaspete pentru persoanele cele mai defavorizate.
Agricultorii rămân unul dintre stâlpii bazei electorale a lui Donald Trump.
Paradoxal, miliardarul republican a aruncat o parte a agriculturii americane în criză declanşând un costisitor război comercial cu China. Beijingul a ripostat ţintind cu precizie aceşti susţinători fideli ai preşedintelui şi lovind produsele lor cu uriaşe taxe vamale la import.
Donald Trump a făcut să fie plătite însă 28 de miliarde de dolari despăgubiri agricultorilor pentru a compensa pierderile provocate de închiderea pieţei chineze.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro