Virusul mutant din Marea Britanie a ajuns în China

In Stiri externe de ultima ora

China a raportat primul caz de infecţie cu noua tulpină de coronavirus care a apărut în Marea Britanie, conform unei publicaţii coordonate de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Numeroase ţări au luat decizia de a-şi închide graniţele faţă de Marea Britanie pentru a stopa răspândirea acestei noi tulpini virale, despre care oamenii de ştiinţă spun că se transmite cu 40% până la 70% mai uşor decât varianta iniţială a virusului.

Această tulpină virală a fost identificată la o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost testată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie, conform publicaţiei China CDC Weekly.

Acest caz “reprezintă o mare ameninţare potenţială pentru prevenţia şi controlul noului coronavirus în China”, conform publicaţiei citate.

Cercetătorii au secvenţiat genele din analizele prelevate de la pacientă la 24 decembrie şi au ajuns la concluzia că aceasta s-a infectat cu varianta ‘VUI202012/01’ de coronavirus, mai menţionează publicaţia.

Citeste si aceasta stire:  Liz Truss a demisionat din funcția de premier al Marii Britanii

China a lansat un nou vaccin

Această variantă include o mutaţie genetică care, teoretic, poate duce la răspândirea mai uşoară a COVID-19.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituţie medicală desemnată de autorităţi, unde a intrat în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în rândul contacţilor apropiaţi ai tinerei.

Laboratorul chinez Sinopharm a anunţat miercuri că unul dintre vaccinurile sale anti-coronavirus are o eficacitate de 79%, procent inferior celor revendicate de competitorii americani Pfizer şi Moderna, transmite AFP, care menţionează că Sinopharm este prima companie farmaceutică de stat chineză care a comunicat cifre privind eficacitatea unui vaccin în pregătire.

Într-un comunicat, Sinopharm a menţionat o eficacitate de 79,43% pentru acest vaccin produs de laboratorul CNBG din Beijing, procent inferior vaccinurilor laboratoarelor Pfizer-BioNTech (95%) şi Moderna (94,1%). Compania britanică Astrazeneca, asociată Universităţii Oxford, a indicat la rândul său o rată de eficacitate de 70%, dar care ar putea atinge 100% după două doze.

You may also read!

Prognoză de ploi abundente pentru Barcelona: alertă roșie în sudul provinciei

Autoritățile de protecție civilă au emis o avertizare de ploi abundente pentru locuitorii din Barcelona, Garraf și Baix Llobregat,

Read More...

Legendarul producător și compozitor Quincy Jones a murit

Producătorul și compozitorul Quincy Jones, celebru pentru numeroasele sale colaborări cu Michael Jackson, Frank Sinatra și Ray Charles, printre

Read More...

Geoană vrea voturile romanilor din Italia

Candidatul la prezidentiale, Mircea Geoana, fost ministru de externe, ambasador in SUA si secretar general NATO adjunct, încurajează diaspora

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro