#Alegeri 2019. Peste 90.000 de români au votat în străinătate

In Stiri de actualitate din Romania

Aproximativ 92.000 de români din străinătate s-au prezentat la urne, până vineri la ora 22,00, în prima zi de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Printre aceștia s-a numărat și fostul mare baschetbalist, Ghiță Mureșan, care a votat la secția amplasată în Ambasada României la Washington.
Alți 17.503 de români au votat prin corespondenţă, potrivit Biroului Electoral Central.
În acest al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, românii din diaspora au din nou trei zile la dispoziţie pentru a-şi exprima opţiunea la urne: vineri, sâmbătă şi duminică.
Pentru ei au fost organizate 835 de secţii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică, între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara acestuia pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de a alege până la ora locală 23,59.
Cele mai multe secţii de votare sunt în Spania – 143. În Italia sunt 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma.
AEP a aprobat în Germania 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 72.
Românii stabiliți în Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii amenajate pentru ei.
Harta şi lista secţiilor de votare din străinătate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora