Bancile centrale europene renunta la acordul privind vanzarile de aur

In Stiri de afaceri de ultima ora

Acordul prevedea coordonarea vanzarilor de aur, scopul fiind de a asigura stabilitatea pietei aurului

Semnat in 1999 si reinnoit din 5 in 5 ani, acordul (Central Bank Gold Agreement) fixa o limita maxima de 400 de tone de aur ce puteau fi vandute pe an, cumulat.  Vanzarile necontrolate de aur – mai ales din partea bancilor centrale din Europa de Vest – ar fi putut destabiliza piata si exista riscul ca pretul aurului sa inregistreze scaderi accelerate si de amplitudine mare. Acum, acest risc nu mai exista, asa reiese din decizia de a renunta la acordul privind vanzarile de aur.

Acordul expira in septembrie, dar nu a fost prelungit, dupa cum a anuntat Banca Centrala Europeana (BCE) si, teoretic, bancile nationale din tarile semnatare pot vinde orice cantitate de aur doresc. BCE precizeaza insa niciuna dintre bancile centrale nu are de gand sa vanda aur in cantitati insemnate.

“Tarile semnatare reafirma faptul ca aurul ramane un element important al rezervelor monetare globale si ca niciuna dintre ele nu intentioneaza sa vanda o cantitate semnificativa de aur” – precizeaza BCE intr-un comunicat de presa.

Citeste si aceasta stire:  Sebastian Dobrincu - CEO al unei companii de peste un milion de dolari in SUA, la doar 19 ani

Cele 21 de tari semnatare ale acordului devenit istorie sunt Belgia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franta, Italia, Cipru, Letonia, Latvia, Luxembourg, Malta, Olanda, Austria, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia si Elvetia.

BCE a explicat ca tarile parte a acestui mecanism, care a functionat 20 de ani, considera ca nu mai e nevoie de un acord formal, pentru ca piata s-a dezvoltat si s-a maturizat.

Monica

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora