Beirutul, zguduit de explozii apocaliptice

In Stiri externe de ultima ora

Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite în urma a două explozii de dimensiuni apocaliptice care au avut loc în capitala Libanului, Beirut. Potrivit oficialilor libanezi, prima explozie ar fi avut loc la o fabrică de artificii din zona portului, iar suflul deflagrației a fost atât de puternic încât a distrus locuințe și mașini pe o rază de câțiva kilometri și a provocat numeroși răniți. O a doua explozie ar fi avut loc la reședința fostului premier Rafik Hariri. Incidentul are loc cu trei zile înainte de verditul așteptat în cazul asasinării premierului Hariri, în 2005, în urma unei explozii tot în Beirut, a unei mașini capcană. Televiziunile locale au arătat imagini filmate de amatori cu explozia, care a avut o ciupercă așa cum se vede la exploziile de bombe atomice. De asemenea, televiziunile au arătat imagini cu oameni prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse de explozii.  BBC comentează că incidentul are loc pe fondul tensiunilor politice crescânde din Liban, unde au avut loc numeroase demonstrații de stradă violente față de modul în care autoritățile de la Beirut au administrat cea mai gravă criză economică de la războiul civil din 1975-1990, criză provocată de data aceasta de pandemia de coronavirus. De asemenea, au avut loc numeroase incidente la frontiera Libanului cu Israelul, iar armata israeliană a blocat săptămâna trecută o tentativă a milițiilor șiite teroriste Hezzbollah de a se infiltra în Israel.

Citeste si aceasta stire:  Al treilea val al pandemiei inchide Italia

În urma exploziilor, spitalele din Beirut au fost luate cu asalt de sute de răniți, iar instituțiile medicale au anunțat că nu mai au sânge pentru transfuzii la cazurile grave și au cerut ajutorul populației să vină să doneze.

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora