Brexitul se amana

In Stiri externe de ultima ora

Camera Comunelor a votat pentru amanarea iesirii din Uniunea Europeana. Britanicii ar fi trebuit sa paraseasca Uniunea pe 29 martie.

412 deputati s-au pronuntat in favoarea amanarii si doar 210 impotriva.

Cat va fi amanarea

Daca pana miercurea viitoare, parlamentul aproba acordul Brexit, va fi o amanare tehnica, de scurta durata, iar divortul de clubul comunitar va avea loc pe 30 iunie. Insa, daca acordul inaintat de guvernul premierului Theresa May va fi respins, pentru a treia oara, Brexitul se amana nu se stie pana cand, iar britanicii vor fi nevoiti sa organizeze si ei alegerile pentru Parlamentul European.

A fost respinsa organizarea unui al doilea referendum

Ceva mai devreme, deputatii au votat covarsitor (334-85) impotriva organizarii unui al doilea referendum privind plecarea din Uniune.

Amanarea trebuie aprobata de cele 27 de tari UE

Acum, premierul Theresa May ii scrie presedintelui Consiliului UE, Donald Tusk, pentru a-l informa ca Marea Britanie doreste amanarea datei Brexit. Scrisoarea trebuie sa precizeze clar de ce se doreste amanarea si cu cat. Pana la Brexit, Marea Britanie ramane stat membru UE cu drepturi depline.

Citeste si aceasta stire:  Scor strans in Israel, dar Netanyahu ramane premier

 

M.V.

 

You may also read!

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Curățenie în Ministerul de Externe. Clientela PSD, dată afară din posturile diplomatice

Slugile PSD și ale lui Liviu Dragnea își fac bagajele și se pregătesc să părăsească posturile călduțe diplomatice, cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora