British Petroleum opreste transportul de petrol si gaze din Marea Rosie

In Stiri de afaceri de ultima ora

Decizia a fost luata dupa ce rebelii Houthi, din Yemen, si-au intesificat atacurile asupra Israelului. Proiectilele trec peste Marea Rosie, astfel ca mai multe nave au fost lovite sau chiar sechestrate de teroristi.

Alte cinci mari firme de shipping au luat aceasta decizie. Este posibil ca folosirea unor rute ocolitoare sa duca la scumpirea petrolului si a gazelor si, implicit, la scumpirea produselor de larg consum de pe piata.

British Petroleum a precizat ca opreste transportul in regiune pe termen nelimitat din cauza deteriorarii conditiilor de securitate si a tensiunilor din Orientul Mijociu.

“In activitatea noastra de comert si transport, ca in toate activitatile BP, siguranta si securitatea oamenilor nostri si a celor care lucreaza in numele BP sunt prioritare” – precizeaza gigantul petrolier din Marea Britanie. BP a intrerupt transportul tuturor vaselor, atat al celor detinute de companie, cat si al celor in sistem charter. Imediat dupa acest anunt, actiunile BP au urcat cu aproape 2 la suta pe bursa.

Citeste si aceasta stire:  Simți și tu atmosfera SEO Vibes? Cea mai importantă conferință de SEO din regiunea CEE! Ce poți învăța dacă participi la conferința SEO Vibes?

Rebelii Houthi din Yemen au atacat in ultimele saptamani atat nave  militare americane, cat si vapoare comerciale.

De asemenea, firma de transport Evergreen a anunat ca isi suspenda toate itinerariile din regiune, deocamdata, din considerente ce tin de risc si securitate.

Marea Rosie e o cale cheie de tranzit spre Europa pentru transportatorii din toate sectoarele.

Lloyd Austin, secretarul american al Apararii, urmeaza sa anunte lansarea unei forte maritime de protectie extinsa, numita Operatiunea Gardianul Prosperitatii, la care ar urma sa participe si tari arabe. Scopul este de a contracara atacurile teroristilor.

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro