Cat de importanta este personalizarea solutiilor de economisire

In Stiri de afaceri de ultima ora
solutii personalizate de economisire kruk

Chiar daca sunt sfaturi generale ale specialistilor financiari in privinta economisirii, cu siguranta sunt si unele care sunt aplicabile in functie de fiecare familie in parte. In timp ce pentru unii functioneaza mai bine anumite strategii, in cazul altora se poate intampla ca ele sa nu dea randament absolut deloc.

Sfaturi de economisire in functie de venituri

Cand vine vorba de sfaturi de economisire, acestea sunt multe, dar fiecare familie isi va alcatui propria strategie, dupa ce se pune la curent cu toate tacticile. Astfel, acolo unde sunt venituri mici, oamenii trebuie sa-si gestioneze mult mai eficient intrarile si iesirile de numerar.

Pentru a nu intra in colaps financiar este necesar ca persoanele cu venituri mici sa reduca la maximum cheltuielile si sa gaseasca alternative pentru a mari veniturile: pot lua in calcul negocierea unei mariri de salariu, efectuarea orelor suplimentare platite sau chiar inca un job. Specialistii spun ca orice om ar trebui sa puna deoparte cel putin 10% din veniturile pe care le incaseaza. Dispunand de un buget de economii, oamenii vor fi mai linistiti, mai increzatori in ziua de maine si vor fi mai putin stresati.

Citeste si aceasta stire:  Apartamente Avrig: care sunt facilităţile pe care ţi le oferă?

Cum pot insa oamenii cu salariu minim sa economiseasca? In primul rand, trebuie sa gaseasca solutii pentru scaderea facturilor (curent electric, apa, incalzire). Acest lucru inseamna sa rationalizeze consumul de fiecare data cand folosesc utilitatile. De asemenea, trebuie sa cantareasca foarte bine optiunile atunci cand isi doresc un imprumut de la o institutie bancara sau nebancara: au nevoie cu adevarat de banii respectivi? Pot suporta toate costurile creditului? Ce implicatii va avea plata ratelor asupra bugetului personal? Totodata trebuie sa aleaga institutii serioase, iar in acest sens pot consulta PCIFN sau amcc.ro, site-ul Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale, unde exista si pagina de membru KRUK Romania.

Disciplina financiara este obligatorie in toate cazurile

Nu numai persoanele cu salariu minim pe economie trebuie sa fie atente la modul cum cheltuiesc, ci aceeasi regula se aplica si in cazul celor care au intrari lunare de numerar mai mari decat media. Disciplina financiara este absolut necesara in toate cazurile pentru ca doar pe temelia ei se poate construi pe mai departe, adica se poate economisi intr-un mod sanatos.

Citeste si aceasta stire:  Seful ANPC - despre cat de oneste sunt preturile de Black Friday

Sunt numeroase strategii care pot fi personalizate in functie de nevoile si de obiceiurile fiecarei familii:

  • Cei care cheltuiesc mult pentru dulciuri vor trebui sa reduca drastic achizitiile in acest domeniu, nu doar pentru economii, dar si pentru sanatatea lor pe termen lung;
  • Cei care sunt pasionati de citit si sunt tentati sa-si achizitioneze carti, chiar si de la reduceri, vor trebui sa parcurga inainte de toate volumele care au ramas neatinse in biblioteca, pot, de asemenea, sa ia cu imprumut de la Bibliotecile municipale sau sa achizitioneze carti de la anticariate pentru a-si satisface pofta de citit;
  • Familiile cu copii pot lua in calcul serviciile de inchiriat jucarii, pentru ca in acest fel nu platesc sume mari pentru aceste achizitii. Dupa cum se stie, copiii, in special cei mai mici dintre ei, se plictisesc dupa cateva zile de ele, astfel ca banii vor fi practic irositi.

Dupa cum se poate vedea, este important ca fiecare familie sa-si cunoasca bine posibilitatile si sa identifice acele solutii de economisire proprii pentru a putea strange “bani albi pentru zile negre”.

Citeste si aceasta stire:  Inca o lovitura data mediului de afaceri din partea guvernului

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora