Ce avere are Gabriela Ciot, probabil viitorul comisar european din partea Romaniei

In Stiri politice de ultima ora

Secretar de stat pentru afaceri europene la Ministerul de Externe, din septembrie 2017, Melania-Gabriela Ciot, este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca.

Numele ei a fost trimis la Bruxelles, impreuna cu cel al cunoscutului pesedist Dan Nica, de premierul Viorica Dancila, dupa dubla respingere a Rovanei Plumb, prima propunere a guvernului pentru postul de comisar european in noua echipa, condusa de Ursula von der Leyen. Potrivit unor  de la Bruxelles, von der Leyen ar fi anuntat deja ca nu-l doreste pe Dan Nica, asa ca, din varianta de rezerva, Gabriela Ciot ajunge in prima pozitie.

La polul opus fata de Rovana Plumb, in privinta averii

Potrivit declaratiei de avere si interese din 31 mai, 2018, de pe site-ul MAE, Gabriela Ciot nu detine terenuri, cladiri si nu are masina. In plus, nu are bijuterii sau obiecte de arta a caror valoare sa depaseasca 5000 de euro. La capitolul Active Financiare, Gabriela Ciot a mentionat doua conturi bancare, unul de 12470 lei, iar celalalt de 10270 lei. Nu are datorii sau credite. Din activitati didactice si proiecte, Gabriela Ciot a castigat aproape 60000 de lei, iar salariul de secretar de stat, pe 2017, a fost, in total, de 21668. Sotul ei, Ciot Lucian-Mihai, a avut venituri de 35377 lei.

Citeste si aceasta stire:  Presedintele Iohannis: Hotii si infractorii trebuie sa stea in puscarie, nu in fruntea statului

Activitate in domeniul afacerilor europene

In cadrul Facultatii de Studii Europene, Gabriela Ciot este Directorul Scolii Doctorale “Paradigma Europeana” (relatii internationale si studii europene) si coordoneaza programele de masterat Management si negocieri internationale si europene si Cultural Diplomacy and International Relations. A obtinut un doctorat in Relatii Internationale si Studii Europene (Cluj) si un doctorat in Stiinte ale Educatiei (Belgia). A scris 10 carti, a coordonat 3, si a publicat peste 50 de articole.

Mai ramane Romania cu Transporturile ?

Daca ajungea comisar european, Rovana Plumb urma sa primeasca portofoliul Transporturi. Probabil ca se pastra portofoliul in cazul in care ar fi fost acceptat Dan Nica. Dar in ceea ce o priveste pe Gabriela Ciot, sunt multe comentarii legate de faptul ca un asemenea domeniu nu e deloc potrivit pentru ea. Chiar daca e un specialist reputat in afaceri europene, latura practica pentru portofoliul Transporturi ii lipseste cu desavarsire. Potrivit unor surse de la Bruxelles, consultate de Newsin, e posibil ca Ursula von der Leyen sa faca rocada cu Ungaria (si candidatul maghiar a fost respins, odata cu Rovana Plumb) si sa dea Romaniei portofoliul Extindere, care fusese incredintat, initial, Ungariei.

Monica

Citeste si aceasta stire:  Nicolae Ciucă, desemnat premier

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora