Comisia Europeana are indoieli ca Rusia reia livrarile de gaz prin Nord Stream 1

In Stiri externe de ultima ora

Conducta se afla in prezent in mentenanta, ca in fiecare an in aceasta perioada. Teoretic, lucrarile ar trebui sa se termine joi si sa reinceapa livrarile de gaz. Dar potrivit unor oficiali ai Comisiei Europene, este foarte posibil ca Rusia sa opreasca gazul complet.

Comisia Europeana e pregatita pentru orice scenariu privind Nord Stream 1, inclusiv pentru varianta ca joi sa nu fie reluata alimentarea cu gaz dinspre Rusia. “Luam in calcul absolut toate scenariile posibile, iar unul dintre acestea e posibilitatea ca Nord Stream 1 sa nu fie repornita” – a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene. De altfel, chiar comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, declarase ca executivul comunitar pleaca de la premiza ca Nord Stream 1 nu isi va relua activitatea.

Gigantul rus Gazprom si-a anuntat clientii europeni ca nu poate garanta livrarile de gaz din cauza unor circumstante “extraordinare”.  Anuntul a alimentat temerile europenilor ca Moscova s-ar putea sa nu re-porneasca Nord Stream 1.

Citeste si aceasta stire:  Nicolas Sarkozy, ironizat după ce a apărut mai ÎNALT decât Carla Bruni într-o poză

Comisia Europeana va anunta in curand un plan detaliat cu ce poate face fiecare stat UE pentru a reduce cererea de gaze naturale. Potrivit unei variante de lucru a acestui plan, una dintre recomandari ar fi ca guvernele sa recurga la stimulente financiare pentru companii, pentru a le incuraja sa isi micsoreze consumul de gaze. De asemenea, ar urma sa fie posibila folosirea ajutoarelor de stat pentru a incuraja sectorul energetic sa faca tranzitia spre alte tipuri de combustibili.

Reuters scrie ca e in discutie un grafic pentru reducerea consumului de gaz, insa nu e clar daca va fi doar o recomandare a Comisiei Europene sau se va impune un anumit plafon la consumul de gaze.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro