Convorbire Iohannis-Zelenski : una se spune la Bucuresti, alta la Kiev

In Stiri politice de ultima ora

Iohannis spune ca a ridicat problema drepturilor minoritatii romane din Ucraina, intr-o convorbire telefonica avuta cu presedintele Volodimir Zelenski. Dar Zelenski nu mentioneaza aceasta parte a discutiei.

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca a discutat “pe larg” cu Zelenski despre  recenta lege a minoritatilor nationale adoptata la Kiev. Legea a creat preocupare si nemultumire la nivelul autoritatilor romane si al reprezentantilor comunitatii romane din Ucraina.  Dupa cum anunta serviciul de presa de la Cotroceni, Iohannis i-a solicitat lui Zelenski identificarea rapida de solutii care sa raspunda si sa remedieze aceste preocupari.

In anuntul postat pe Telegram de Volodimir Zelenski in legatura cu convorbirea telefonica avuta cu Iohannis nu e mentionata aceasta parte a discutiei. Zelenski a scris doar ca au fost discutate si probleme bilaterale. “Impreuna cu Klaus Iohannis am convenit pasii pentru a dezvolta in continuare cooperarea dintre Ucraina si Romania, mai ales in sectorul militar. Am multumit Romaniei pentru solidaritate si pentru sprijinul in rezistenta in fata agresiunii ruse. Am discutat despre Formula de Pace si chestiuni de pe agenda bilaterala” – a scris Zelenski pe Telegram.

Citeste si aceasta stire:  Dancila ramane pe pozitie in privinta mutarii ambasadei la Ierusalim

“Cooperarea militara” e un alt element mentionat doar de Zelenski, nu si de presedintele Romaniei.

Ministrii de externe vor discuta despre legea minoritatii nationale

Iohannis si Zelenski au stabilit ca in perioada urmatoare ministrii de externe roman si ucrainean sa aiba discutii referitoare la o solutie pentru aceasta problema. Dupa cum afirma comunicatul de presa de la Cotroceni – dar nu si Zelenski – liderul de la Kiev si-ar fi exprimat intreaga deschidere pentru identificarea de solutii, astfel incat comunitatea romaneasca din Ucraina sa beneficieze, in oglinda, de aceleasi drepturi de care se bucura comunitatea ucraineana din Romania.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora