De teama COVID, chinezii au “sigilat” locurile unde se va desfasura Olimpiada de iarna

In Stiri din sport de ultima ora

Mii de persoane – organizatori, voluntari, bucatari, soferi, personal de curatenie – au fost izolate in locurile unde se vor derula Jocurile Olimpice de Iarna. Competitiile vor incepe pe 4 februarie si dureaza pana pe 20 februarie.

“Zero COVID” este promisiunea facuta de regimul comunist de la Beijing, care a luat masuri draconice de securitate sanitara, astfel incat la Olimpiada de luna viitoare sa nu apara cazuri de COVID. Totul e sigilat si a fost creata o “bula olimpica”. Traseele pe care le vor frecventa sportivii, antrenorii si presa – numite “bucla inchisa” sunt total izolate de exterior. Incepand cu 4 ianuarie, mii de persoane implicate in Olimpiada stau izolate de restul lumii, neavand niciun contact fizic cu exteriorul. Toti sunt vaccinati. De altfel, chinezii au cerut Comitetului International Olimpic sa insiste pe langa sportivi sa faca doza booster cat mai repede, astfel incat la competitiile olimpice sa fie protejati.

La Olimpiada de la Tokyo, din vara, in plin val pandemic Delta, masurile au fost oarecum mai relaxate decat vor fi in China. In jur de 3000 de sportivi participa la Jocurile Olimpice din China; ei sunt insotiti de staff-ul tehnic. In plus, vin jurnalisti de la marile trusturi de presa. Toti participantii intra in”bula” imediat dupa aterizare si raman acolo pana pleaca acasa. Nu au niciun fel de libertate de miscare.

Citeste si aceasta stire:  FIFA le spune fotbalistilor sa se concentreze pe fotbal, nu pe drepturile omului

“Bucla inchisa e caracteristica principala a Olimpiadei de Iarna de la Beijing si e una dintre masurile esentiale de preventie. Intregul proces de participare la Olimpiada e o mare bucla inchisa, iar cele trei zone de competitii – Beijing, Yanqing si Zhangjiakou – sunt zone inchise complet” – a precizat Huang Chun, vice-presedintele comitetului de organizare a Olimpiadei.

In aceasta bucla inchisa, participantii la Olimpiada beneficiaza de orice au nevoie – de la spatii de lucru, la magazine, saloane de frumusete, sali de fitness, cafenele si cantine.

Monica

You may also read!

Trump: “Joe Biden ne-a adus in pragul celui de al treilea razboi mondial”

Fostul presedinte american, care va candida la viitoarele prezidentiale din SUA, il critica dur pe actualul ocupant al fotoliului

Read More...

Nole a castigat finala Australia Open

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 5 ATP, favorit  4, a castigat finala de la Australian Open, primul turneu de

Read More...

Exista riscul ca satelitii sa fie atacati de hackeri ?

Raspunsul e da. Piratii informatici pot prelua controlul asupra celor 10.352 de sateliti aflati acum pe orbita Terrei. Ca orice

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora