Dezvaluiri socante: Monsanto a facut liste ilegale cu “aliati” si “detractori”

In Stiri externe de ultima ora

Uriasa companie, specializata in organisme modificate genetic si substante agrochimice a intocmit , in Franta, adevarate dosare pentru 200 de personalitati din lumea politica si din presa, sindicalisti, oameni de stiinta, influenceri. In dreptul fiecaruia era trecuta adresa de acasa, numarul de telefon (chiar daca era la secret) si opinia despre glifosat – substanta chimica extrem de controversata, folosita ca erbicid in toata lumea, dar despre care exista studii ca ar fi cancerigena si chiar ar duce la modificari in structura ADN-ului. In unele tari din Uniunea Europeana, folosirea glifosatului e interzisa. Treptat, pana in 2023 va fi scoasa din uz.

Canalul de televiziune France 2 si cotidianul Le Monde au intrat in posesia acestor fise secrete, de care se ocupau doua firme de comunicare.

Aliati, posibili aliati si detractori ai glifosatului

Mosanto clasifica personalitatile dupa pozitia publica vizavi de glifosat. Erau mai multe categorii, intre care “aliati”, “posibili aliati” si “detractori”. In functie de opinia fiecaruia despre glifosat, compania punea la punct strategii de lobby personalizat.

Citeste si aceasta stire:  Cum a gresit Merkel calculele in Ucraina

Unii dintre “aliati” isi puneau semnatura pe articole care laudau glifosatul, dar textele erau scrise integral de Monsanto. Ori se dadeau drept autorii unor studii stiintifice, care, chipurile, dovedeau ca glifosatul nu reprezinta niciun risc pentru sanatatea oamenilor. In dreptul detractorilor era scris “a se izola”. Printre cei izolati a figurat si Segolene Royal, pe vremea cand era ministru al mediului in Franta.

Strangerea ilegala de date personale este pedepsita, conform legii franceze, cu inchisoare de pana la 5 ani si cu o amenda de 300.000 de euro.

Monsanto a fost cumparata in 2018 de Bayer. Fisierele dateaza din 2016, iar noul proprietar afirma ca nu stie nimic despre ele.

Vineri seara, procuratura franceza a anuntat deschiderea unei anchete.

 Monica

You may also read!

E toiul verii si suntem tentati sa bem cat mai rece pentru a ne racori. E o greseala ce ne poate imbolnavi grav

Avertismentul medicilor: nu beti apa de la gheata ! Un pahar cu apa de la gheata suna extraordinar de tentant

Read More...

Victorie pe toata linia pentru presedintele Ucrainei

Slujitorul Poporului, partidul fostului actor de comedie ajuns presedintele Ucrainei, a castigat confortabil alegerile legislative anticipate. Formatiunea presedintelui va

Read More...
hb-newsin

5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Bucuresti - acel oras al Romaniei in care locuiesc peste 1 milion de oameni, in care vin anual la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora