Drepturile romanilor din regatul britanic, negociate chiar acum

In Stiri externe de ultima ora

In cazul in care va fi un Brexit dur, fara acord, drepturile cetatenilor UE care muncesc si traiesc in Marea Britanie, si ale cetatenilor britanici din spatiul comunitar, nu ar fi garantate. Asta pentru ca acordul Londra-Bruxelles este fie aprobat integral, fie respins integral. Teoretic, nu pot fi aplicate doar anumite prevederi.

De aceea, guvernul de la Londra a trimis Uniunii Europene o propunere privind pastrarea drepturilor cetatenilor, indiferent de modul in care va avea loc separarea, prevazuta pentru 29 martie, anul acesta.

Asadar, si in cazul unui Brexit fara acord, drepturile sa fie pastrate – se arata in scrisoarea trimisa la Bruxelles de ministrul britanic pentru Brexit.  Cele mai mari probleme ar fi in privinta aranjamentelor legate de asigurarile de sanatate.

Peste un milion de cetateni britanici locuiesc in tarile Uniunii Europene, iar numarul cetatenilor din cele 27 de tari UE, care traiesc si muncesc pe teritoriul regatului este de 3,5 milioane de persoane.

Citeste si aceasta stire:  Cutiile negre indica aceeasi cauza a prabusirii celor doua Boeing 737 MAX8s

Potrivit statisticilor britanice, numarul romanilor din regat se apropie de o jumatate de milion.

Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, si cel al Justitiei, Geoffrey Cox se afla chiar acum la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni.

 

Madalina Vasiliu

You may also read!

Ministerul Justitiei amana interviul pentru selectia candidatilor la functia de procuror european din partea Romaniei

Ministerul Justitiei de la Bucuresti a anuntat, miercuri, ca amana organizarea interviului pentru selectarea candidatilor pentru functia de procuror

Read More...

Aproape 2.000 de pastile de Ecstasy, ascunse in cutii de detergenti, descoperite de DIICOT la Satu Mare

Captura importanta a procurorilor din cadrul DIICOT de la Biroul Teritorial Satu Mare. Oamenii legii au gasit aproape 2.000

Read More...

Partidul aflat la guvernare în Ungaria a fost eliminat din familia sa europeană

FIDESZ, formatiunea condusa de premierul Viktor Orban, aflata la putere in Ungaria, a fost suspendata din familia europeana din

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora