Eșec la Bruxelles în negocierile privind bugetul UE

In Stiri externe de ultima ora

Summitul de la Bruxelles dedicat obţinerii unui acord privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 al Uniunii Europene s-a încheiat brusc în această seară, după ce liderii statelor membre nu au reuşit să ajungă la o înţelegere.
Cei 27 lideri ai UE au stat două zile într-o încleştare privind bugetul UE pe 2021-2027, fiind evidentă o diviziune profundă între statele net contributoare şi cele care au dorit menţinerea nivelului cheltuielilor.
“Summitul s-a încheiat”, a postat pe Twitter Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

Preşedintele Consiliului European a declarat vineri seară că “nu a fost posibil să ajungem la un acord” privind viitorul buget al UE pe termen lung, în pofida a peste 27 de ore de discuţii.
În special în lumina “găurii” lăsate de Brexit în buget, negocierile au fost “foarte, foarte dificile”, a spus Charles Michel.
Este prea devreme pentru a spune când va avea loc un nou summit, le-a declarat el jurnaliştilor la Bruxelles. “Totul este negociabil”, a precizat el.
A existat o oarecare convergenţă în timpul summitului, a precizat Michel, în chestiuni precum fondurile de coeziune, cultură şi cheltuielile pentru securitate.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a mulţumit lui Charles Michel pentru eforturile depuse. “Asta este democraţia. Avem 27 de state membre cu 27 de interese diferite”, a spus ea.

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro