In Israel, pasapoartele COVID expira la 6 luni de la a doua doza

In Stiri din sanatate de ultima ora

Cei care sunt vaccinati doar cu doua doze de ser anti-COVID Pfizer o iau, practic, de la zero, daca nu-si fac si doza a treia. Ministerul Sanatatii din Israel a decis ca valabilitatea certificatului COVID expira la 6 luni de la vaccinare.

Dupa cum scrie ministrul Sanatatii din Israel, intr-o postare pe Twitter, nici a treia doza, asa-numitul booster Pfizer, nu va avea o valabilitate mai mare de jumatate de an.

Israelul a inceput vaccinarea cu doza a treia initial cu persoanele cu probleme de sanatate si in varsta de peste 60 de ani, apoi a scazut varsta, iar acum a decis ca absolut toti israelienii de peste 12 ani sa primeasca doza a treia de vaccin, cu conditia sa fi trecut cinci luni de la injectarea celei de-a doua doze. Este vorba desprevaccinul Pfizer.

Practic, cei care nu se prezinta pentru a treia doza vor fi considerati nevaccinati.

Desi este prinre cele mai vaccinate tari din lume si a fost dat exemplu luni de zile pentru ca, prin vaccinare masiva ar fi stavilit pandemia COVID, Israelul se lupta de mai bine de o luna de zile cu cresterea numarului de cazuri de infectare, inclusiv in randul vaccinatilor, din cauza prevalentei variantei Delta. Solutia aleasa de guvernul israelian a fost introducerea masiva a celei de a treia doze, acum si la copii.

Citeste si aceasta stire:  Răspuns coordonat al UE față de pandemia de Covid din China

Desi vaccinati cu doua doze, israelienii revin in centrele de vaccinare pentru a treia runda

Toti cei care au sase luni de la ultima doza de ser anti-COVID vor trebui sa se vaccineze cu cea de a treia. Din mesajul ministrului israelian al Sanatatii reiese insa ca si a treia doza, booster-ul, va fi valabil tot 6 luni.

Premierul israelian recunoaste ca e vorba de un experiment

Organizatia Mondiala a Sanatatii critica statele care au inceput vaccinarea cu a treia doza. Argumentul nu tine insa de siguranta vaccinului ci de faptul ca aceste state ar trebui sa lase serul anti COVID zonelor sarace din lume, unde rata vaccinarii e foarte scazuta. In replica, premierul israelian Naftali Bennett a declarat ca administrarea acestor doze in Israel, tara cu noua milioane de locuitori, nu ar afecta stocurile mondiale  “si ar permite testarea eficacitatii celei de-a treia doze.”

Monica

 

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora