Incep emotiile ! Prima zi de bac din sesiunea de vara

In Stiri din educatie de ultima ora

Absolventii de liceu sustin luni prima proba din seria de examene de BAC

Sunt inscrisi 135.655 de absolventi de liceu, care pe 3 si 4 iunie dau examenul oral de limba romana (proba A). Pe 5 si 6 iunie are loc oralul la limba materna, urmeaza evaluarea competentelor digitale (7, 10 si 11 iunie) iar pe 12 si 13 iunie se desfasoara examenul oral de limba straina.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale şi nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute – precizeaza un comunicat de la Ministerul Educatiei Nationale.

Masuri pentru impiedicarea fraudelor

Probele sunt monitorizate audio-video, iar candidatii nu au voie sa intre in sala de examen cu niciun obiect care ar putea fi utilizat pentru rezolvarea subiectelor – manuale, dictionare, notite, insemnari – si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. In cazul in care un candidat incalca regulamentul la bacalaureat, va fi eliminat , indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidatul eliminat nu mai are voie sa se inscrie  la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat.

Citeste si aceasta stire:  Escrocherie informatica: un site promite subiectele de bac

Nu se dau note

Rezultatul obtinut de candidati la oralul la romana sau limba materna nu se exprima prin note sau prin calificative ci prin stabilirea nivelului de competenta : experimentat, avansat si mediu.

Probele scrise au loc la inceputul lunii viitoare.

Primele rezultate vor fi afisate pe 8 iulie, iar apoi, dupa depunerea si solutionarea eventualelor contestatii, rezultatele finale vor fi anuntate pe 13 iulie.

Monica

 

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora