Incep emotiile ! Prima zi de bac din sesiunea de vara

In Stiri din educatie de ultima ora

Absolventii de liceu sustin luni prima proba din seria de examene de BAC

Sunt inscrisi 135.655 de absolventi de liceu, care pe 3 si 4 iunie dau examenul oral de limba romana (proba A). Pe 5 si 6 iunie are loc oralul la limba materna, urmeaza evaluarea competentelor digitale (7, 10 si 11 iunie) iar pe 12 si 13 iunie se desfasoara examenul oral de limba straina.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale şi nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute – precizeaza un comunicat de la Ministerul Educatiei Nationale.

Masuri pentru impiedicarea fraudelor

Probele sunt monitorizate audio-video, iar candidatii nu au voie sa intre in sala de examen cu niciun obiect care ar putea fi utilizat pentru rezolvarea subiectelor – manuale, dictionare, notite, insemnari – si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. In cazul in care un candidat incalca regulamentul la bacalaureat, va fi eliminat , indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidatul eliminat nu mai are voie sa se inscrie  la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat.

Citeste si aceasta stire:  Romania - tara cu cel mai corupt sistem de invatamant din UE

Nu se dau note

Rezultatul obtinut de candidati la oralul la romana sau limba materna nu se exprima prin note sau prin calificative ci prin stabilirea nivelului de competenta : experimentat, avansat si mediu.

Probele scrise au loc la inceputul lunii viitoare.

Primele rezultate vor fi afisate pe 8 iulie, iar apoi, dupa depunerea si solutionarea eventualelor contestatii, rezultatele finale vor fi anuntate pe 13 iulie.

Monica

 

You may also read!

Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe omologul său român Klaus Iohannis pentru "a reafirma şi

Read More...

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora