Klaus Iohannis : situatia se agraveaza, ne asteapta o perioada foarte dificila

In Stiri de actualitate din Romania

Intr-o declaratie de presa la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis atrage atentia romanilor ca, din pacate, criza COVID se agraveaza si ca ne astepta o perioada foarte dificila.

La Cotroceni a avut loc o sedinta de analiza a situatiei din Romania, in conditiile in care astazi a fost cea mai neagrav zi in privinta deceselor: au murit 104 oameni, rapusi de COVID. 100 aveau comorbiditati.

Principalul punct de discutie a fost criza paturilor de terapie intensiva. “In acest moment avem 3.065 paturi ATI pentru toti pacientii, nu doar Covid” – a spus presedintele. Iohannis a anuntat ca in urmatoarele zile, numarul va fi suplimentat si vom avea 123 de paturi ATI in plus.

Conform datelor de la Grupul de Comunicare Strategica, la Terapie Intensiva sunt 824 de bolnavi de COVID internati la ATI.

In ultimele 24 de ore, numarul de cazuri noi a fost de 4724.

Lupta se desfasoara pe doua fronturi: preventie si in spitale

Pe fondul informatiilor privind haosul din unele unitati medicale si suferintele suplimentare pe care trebuie sa le indure bolnavii de COVID, presedintele crede ca autoritatile au actionat si au planuri clare, astfel incat sa existe conditii pentru ingrijirea celor in stare grava.

Citeste si aceasta stire:  Greva la metrou! Angajatii Metrorex ameninta cu blocarea totala a subteranului!

Iohannis a anuntat ca prin Programul Operational Infrastructura mare vor fi dotate spitalele cu ventilatoare mecanice, paturi, ecografe si aparate PCR. Presedintele atrage insa atentia ca lupta se desfasoara pe doua fronturi: preventie si in spitale.

“Pentru a stopa raspandirea virusului e nevoie si de implicare noastra, a tuturor cetatenilor. Oricate masuri vor lua autoritatile, nu vor fi suficiente, daca nu suntem toti parte a efortului  national de a salva cat mai multe vieti” – a spus presedintele Iohannis.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora