Laura Codruta Kovesi este sustinuta oficial de Parlamentul European pentru functia de procuror-sef european

In Stiri politice de ultima ora
Laura Codruta Kovesi Parlament European

Dupa cum se arata intr-un comunicat al Grupului Verzilor, Laura Codruta Kovesi este nominalizata de Parlamentul European pentru a deveni procuror-sef european.

“Astazi, conferinta presedintilor din Parlamentul European a decis nominalizarea Laurei Codruta Kovesi, fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, pentru functia de procuror-sef european la noul Parchet European (EPPO)”, se precizeaza intr-un comunicat al Grupului Verzilor.

Cel care va conduce negocierile din partea Verzilor/Grupul EFA este Judith Sargentini. In urmatoarea etapa din numirea procurorului-sef european, vor avea loc negocieri intre Parlamentul si Consiliul European.

In acelasi comunicat sunt oferite informatii cu privire rolul Parchetului Europoean, care “va investiga si pune sub acuzare cazuri de coruptie, fraude transfrontaliere cu TVA si infractiuni impotriva bugetului”. Sunt 22 de state membre inscrise in EPPO, exceptie facand Polonia, Ungaria si Regatul Unit al Marii Britanii.

Ska Keller, co-presedinte al grupului Verzilor din PE, a precizat: “Laura Codruta Kovesi are un istoric greu de egalat în sustinerea justitiei si tragerea la raspundere a oficialilor pentru fapte de coruptie, in ciuda numeroaselor incercari de interferenta in munca sa a Guvernului PSD-ALDE”.

Citeste si aceasta stire:  Criza in PSD, incepe revolta anti-Dragnea

In continuare, Ska Keller adauga: “Guvernul roman, care acum incearca sa treaca legi pentru legalizarea d-efacto a coruptiei, incearca sa o discrediteze pe doamna Kovesi in fieare zi. Facem apel la tarile din UE sa arate ca sunt de partea justitiei si sa nu cedeze presiunilor facute de Guvernul roman la selectia finală a procurorului sef european”.

Philippe Lamberts, co-presedinte al Verzilor, a declarat: este vital ca UE sa arate ca nu va ceda ingerintelor politice in lupta împotriva coruptiei si a fraudelor alegand-o pe Laura Codruta Kovesi”.

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro