Liderul din Tadjikistan a dat Facebook la tot poporul cu ocazia vizitei lui Donald Tusk

In Stiri externe de ultima ora

Sărbătoare generală în Tadjikistan cu ocazia vizitei președintelui Consiliului Uniunii Europene, polonezul Donald Tusk. Președintele acestei foste republici sovietice din Asia Centrală, Emomali Rakhmon, a dat un decret istoric cu ocazia vizitei înaltului oaspete european: a dat drumul la Google, ca să se bucure tot poporul de căutare pe internet și de serviciile aderente. Dar, doar joi, cât a stat Tusk la Dușanbe. Astfel încât, tadjicii cu calculatoare sau smartphone-uri și acces la internet au dat buzna pe Google, Facebook, YouTube și WhatsApp și alte aplicații din portofoliul gigantului american, și i-au mulțumit în gând lui Tusk. Liderul european se află într-un turneu în ţările foste sovietice din Asia Centrală, Tadjikistan, Kazahstan și Uzbekistan unde are întrevederi cu președinții acestor state.

Emomali Rakhmon, președintele de la Dușanbe, este la putere din 1992, de la frageda vârstă de 40 de ani, adică la aproape un an de la cucerirea independenței Tadjikistanului față de URSS, în decembrie 1991. El a decis să dea ”block”la Facebook și Google sau YouTube la începutul acestei luni, după ce o revoltă într-o închisoare din capitală s-a soldat cu 35 de morți, între care 19 prizonieri, despre care autoritățile au spus că ar fi fost membri ai grupării teroriste Stat Islamic. Chiar dacă au rămas fără Facebook, agențiile de presă susțin că unii tadjici au găsit metode prin care să păcălească cenzura de stat și au zburdat pe rețeaua de socializare. Vestea că Facebook nu mai funcționează în Tadjikistan și că oamenii de acolo nu mai pot da like la poze i-a enervat și pe cei de la Reporteri Fără Frontiere, care au amenințat guvernul de la Dușanbe că îi dă unfriend dacă nu revine asupra situației. Emomali Rakhmon mai are antecedente de acest gen. În 2013, lui i s-a pus pata pe YouTube și a blocat canalul de video în toata țara după ce pe internet au apărut filmulețe cu el cântând la nunta fiului său.

Citeste si aceasta stire:  Noul lider al gruparii Stat Islamic – Abdullah Kardash

You may also read!

Joe Biden devine, astăzi, al 46-lea președinte al Statelor Unite

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, nu se va muta oficial la Casa Albă decât din data de 20

Read More...

Premierul Cîțu: școlile se redeschid pe 8 februarie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la postul de radio Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va

Read More...

Medicii din Wuhan recunosc: Ni s-a ordonat să mințim în privința coronavirusului

Apar noi dovezi despre mușamalizarea criminală ordonată de guvernanții comuniști de la Beijing în privința epidemiei de coronavirus. Postul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora