Liderul din Tadjikistan a dat Facebook la tot poporul cu ocazia vizitei lui Donald Tusk

In Stiri externe de ultima ora

Sărbătoare generală în Tadjikistan cu ocazia vizitei președintelui Consiliului Uniunii Europene, polonezul Donald Tusk. Președintele acestei foste republici sovietice din Asia Centrală, Emomali Rakhmon, a dat un decret istoric cu ocazia vizitei înaltului oaspete european: a dat drumul la Google, ca să se bucure tot poporul de căutare pe internet și de serviciile aderente. Dar, doar joi, cât a stat Tusk la Dușanbe. Astfel încât, tadjicii cu calculatoare sau smartphone-uri și acces la internet au dat buzna pe Google, Facebook, YouTube și WhatsApp și alte aplicații din portofoliul gigantului american, și i-au mulțumit în gând lui Tusk. Liderul european se află într-un turneu în ţările foste sovietice din Asia Centrală, Tadjikistan, Kazahstan și Uzbekistan unde are întrevederi cu președinții acestor state.

Emomali Rakhmon, președintele de la Dușanbe, este la putere din 1992, de la frageda vârstă de 40 de ani, adică la aproape un an de la cucerirea independenței Tadjikistanului față de URSS, în decembrie 1991. El a decis să dea ”block”la Facebook și Google sau YouTube la începutul acestei luni, după ce o revoltă într-o închisoare din capitală s-a soldat cu 35 de morți, între care 19 prizonieri, despre care autoritățile au spus că ar fi fost membri ai grupării teroriste Stat Islamic. Chiar dacă au rămas fără Facebook, agențiile de presă susțin că unii tadjici au găsit metode prin care să păcălească cenzura de stat și au zburdat pe rețeaua de socializare. Vestea că Facebook nu mai funcționează în Tadjikistan și că oamenii de acolo nu mai pot da like la poze i-a enervat și pe cei de la Reporteri Fără Frontiere, care au amenințat guvernul de la Dușanbe că îi dă unfriend dacă nu revine asupra situației. Emomali Rakhmon mai are antecedente de acest gen. În 2013, lui i s-a pus pata pe YouTube și a blocat canalul de video în toata țara după ce pe internet au apărut filmulețe cu el cântând la nunta fiului său.

Citeste si aceasta stire:  Mâna lungă a propagandei chineze. O prezentare a ambițiilor Partidului Comunist Chinez (2)

You may also read!

Ce au mai aflat cercetatorii despre SARS-CoV-2

Chiar si pacientii tineri, fara alte probleme de sanatate, care fac forme usoare, pot ramane cu sechele pe termen

Read More...

Revolutia Bunei Guvernari, alianta USR PLUS si-a prezentat programul de guvernare

Programul e, deocamdata, la nivel general; detaliile urmeaza dupa depunerea listelor de candidati USR PLUS. Programul de guvernare pe care

Read More...

Doi ministri de externe din Uniunea Europeana au COVID

S-au imbolnavit, cel mai probabil, la reuniunea din 12 octombrie, la care a participat si ministrul roman de externe,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora