Oktoberfest, festivalul berii, a fost anulat

In Stiri externe de ultima ora

Din cauza pandemiei COVID-19, autoritatile germane au anuntat anularea celebrului festival, la care, an de an, vin milioane de turisti, inclusiv foarte multi din strainatate.

Oktoberfest urma sa aiba loc din 19 septembrie pana pe 5 octombrie. Este cea mai mare serbare populara din lume, se organizeaza la Munchen, si are o traditie de mai bine de 250 de ani. Pentru orasul gazda, dar si pentru intreaga economie germana, anularea e o lovitura destul de serioasa. Pentru comerciantii care vin la targ cu bere sau cu produse alimentare traditionale inseamna pierderi uriase. In medie, la Munchen, incasarile se situeaza la circa un miliard de euro.

Guvernatorul Bavariei s-a consultat cu primarul din Munchen si cei doi au ajuns la concluzia ca, in pofida pierderilor economice, organizarea festivalului ar fi un risc pentru sanatatea turistilor, dar si al comercinatilor.

“Am ajuns la concluzia ca, pur si simplu, riscul medical e mult prea mare. La Oktoberfest nu poti nici sa pastrezi distanta sociala, nici sa stai cu protectie faciala” – a spus Markus Soeder, guvernatorul Bavariei.

Citeste si aceasta stire:  Americanii votează pentru desemnarea membrilor Camerei Reprezentanților

La randul sau, primarul din Munchen, Dieter Reiter, a marturisit ca anularea celebrei sarbatori este un moment extrem de greu, din punct de vedere emotional, dar si economic.

Precedentele dati cand Oktoberfest a fost anulat

Oktoberfest a mai fost anulat in timpul celor doua razboaie mondiale, in timpul crizei economice din Germania, din 1923, si in vremea epidemiilor de holera din 1854 si 1873.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora