ONU se face de ras: Venezuela are un loc in Consiliul Drepturilor Omului

In Stiri externe de ultima ora

Presedintele Nicolas Maduro este considerat un dictator, care a adus Venezuela la faliment si care a scos tancurile si armata pe strazi pentru a inabusi revoltele anti-guvernamentale. Si Republica Moldova a candidat pe locurile Europei de Est, dar a pierdut.

In urma alegerilor organizate de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, Venezuela a obtinut un loc in Consiliul Drepturilor Omului – CDO – pentru perioada 2020-2022. Nenumarate organizatii neguvernamentale si state au criticat dur faptul ca Venezuela, deci Maduro, obtine un loc la masa discutiilor despre Drepturile Omului. Venezuela si-a adjudecat 105 voturi, o majoritate de 97 de voturi fiind necesara.

Maduro a triumfat

Asa cum era de asteptat, Maduro considera ca e un triumf personal si a declarat ca alegerea in Consiliul Drepturilor Omului e o victorie a diplomatiei bolivariene, care arata inca odata ca Venezuela e o tara libera si suverana.

Presedintele interimar: ONU si-a pierdut credibilitatea

In schimb, liderul opozitiei, Juan Guaido, recunoscut drept presedinte interimar al Venezuelei de aproximativ 50 de tari, intre care si Romania, declara ca ONU isi pierde credibilitatea si ca a permis “dictaturii lui Maduro sa ocupe un loc scaldat de sange”.

Votul a fost secret, asa ca, pentru moment, nu e clar care sunt cele 105  tari care l-au votat practic pe Maduro. Rezultatul a starnit un val de critici.  “Alegerea Venezuelei reprezinta o palma pentru tara, dar si pentru intreaga lume” a declarat Philippe Bolopion, de la Human Rights Watch.

Citeste si aceasta stire:  Ursula von der Leyen a prezentat raportul despre starea UE

Moldova a pierdut

Pentru cele doua locuri rezervate Europei de Est au candidat Republica Moldova, Polonia si Armenia. Moldova nu a reusit sa stranga numarul necesar de voturi.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora