ONU se face de ras: Venezuela are un loc in Consiliul Drepturilor Omului

In Stiri externe de ultima ora

Presedintele Nicolas Maduro este considerat un dictator, care a adus Venezuela la faliment si care a scos tancurile si armata pe strazi pentru a inabusi revoltele anti-guvernamentale. Si Republica Moldova a candidat pe locurile Europei de Est, dar a pierdut.

In urma alegerilor organizate de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, Venezuela a obtinut un loc in Consiliul Drepturilor Omului – CDO – pentru perioada 2020-2022. Nenumarate organizatii neguvernamentale si state au criticat dur faptul ca Venezuela, deci Maduro, obtine un loc la masa discutiilor despre Drepturile Omului. Venezuela si-a adjudecat 105 voturi, o majoritate de 97 de voturi fiind necesara.

Maduro a triumfat

Asa cum era de asteptat, Maduro considera ca e un triumf personal si a declarat ca alegerea in Consiliul Drepturilor Omului e o victorie a diplomatiei bolivariene, care arata inca odata ca Venezuela e o tara libera si suverana.

Presedintele interimar: ONU si-a pierdut credibilitatea

In schimb, liderul opozitiei, Juan Guaido, recunoscut drept presedinte interimar al Venezuelei de aproximativ 50 de tari, intre care si Romania, declara ca ONU isi pierde credibilitatea si ca a permis “dictaturii lui Maduro sa ocupe un loc scaldat de sange”.

Votul a fost secret, asa ca, pentru moment, nu e clar care sunt cele 105  tari care l-au votat practic pe Maduro. Rezultatul a starnit un val de critici.  “Alegerea Venezuelei reprezinta o palma pentru tara, dar si pentru intreaga lume” a declarat Philippe Bolopion, de la Human Rights Watch.

Citeste si aceasta stire:  Liderii care vin la ONU sunt scutiti de dovada vaccinarii, obligatorie pentru oamenii de rand

Moldova a pierdut

Pentru cele doua locuri rezervate Europei de Est au candidat Republica Moldova, Polonia si Armenia. Moldova nu a reusit sa stranga numarul necesar de voturi.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora