Pfizer/BioNTech, in linie dreapta pentru vaccinarea copiilor

In Stiri din sanatate de ultima ora

Firma americana Pfizer, impreuna cu partenerul german, BioNTech, au inaintat autoritatilor americane cerere pentru a primi autorizatia provizorie de vaccinare a copiilor impotriva COVID

Se pare ca in maximum o luna o vor obtine. De regula, autoritatile europene copiaza deciziile americanilor in materie de vaccinuri, asa ca probabil ca Pfizer si BioNTech vor primi unda verde pentru a vaccina adolescentii (12-15 ani) la scurt timp dupa aceea.

Procedura de autorizare a vaccinarii copiilor va dura putin. Asta pentru ca Pfizer/BioNTech cer extinderea autorizatiei provizorii actuale, obtinute pentru vaccinarea adultilor. Practic, ei doar mai depun la dosar rezultatele testelor clinice facute pe copiii intre 12 si 15 ani. Nu este clar cum va decurge procedura de extindere a autorizatiei, daca se va respecta formatul standard, in care sunt chemati expertii independenti, sau OK-ul va veni imediat, fara convocarea consultantilor independenti.

Numarul testelor este foarte mic, sub 2500 de adolescenti au fost inoculati cu serul Pfizer/BioNTech. Rezultatele insa sunt foarte bune, afirma cele doua companii. Copiii ar fi dezvoltat anticorpi suficienti, iar protectia anti COVID ar fi in cazul acestei grupe de varsta de 100 la suta.

Citeste si aceasta stire:  Nucile si alunele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia gravidelor

Presedintele Pfizer declara recent ca spera va vaccinarea adolescentilor sa demareze inainte de inceperea noului an scolar. Directoarea Centrului pentru combaterea bolilor din SUA a declarat deja ca se asteapta ca vaccinul pentru adolescenti sa fie autorizat la jumatatea lui mai. Ne putem astepta ca si in Europa cererea Pfizer/BioNTech sa se bucure de acelasi tratament: extinderea rapida a autorizatiei provizorii actuale si o analiza la fel de restransa, fara implicarea tuturor expertilor, asa cum se face, de obicei, pentru un vaccin.

Monica

 

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora