Răsturnare de situație în scandalul ”Colțescu”: staff-ul lui Istanbul Bașakșehir a strigat ”gypsy” la arbitrii români

In Stiri din sport de ultima ora

Lovitură de teatru în scandalul din Liga Campionilor, de marți, 8 decembrie, dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, întrerupt în minutul 14, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism de către un antrenor secund al turcilor.

Arbitrul român a fost acuzat de rasism pentru că a folosit, în română, în dialogul cu arbitrul de centru, Ovidiu Hațegan, cuvântul ”negru”, pentru a îl indica pe un antrenor secund al turcilor, Pierre Webo, care ar fi proferat jigniri contra brigăzii din România, încă de la începutul partidei, pentru că Hațegan ar fi dat deja 2 cartonașe galbene jucătorilor din Istanbul.

Au strigat ”țiganii” spre arbitri români

Potrivit înregistrărilor ambientale, care la începutul scandalului au fost trecute cu vederea, pentru că folosirea cuvântului ”negru”era mai spectaculoasă și ușor de speculat, pe sunet se aud cum oamenii de pe banca de rezerve a turcilor, pe care se afla și Pierre Webo, au strigat spre arbitri români că sunt țigani și că o să vadă ei ce o să pățească la venirea în Turcia. Ceea ce sună și a rasism și a amenințare.

Citeste si aceasta stire:  România a pierdut la limită primul meci din preliminariile Euro 2020

Așa că, UEFA anchetează cu aceeași măsură comportamentul staff-ului turc, iar dacă acuzele de rasism se dovedesc, turcii riscă pedepse foarte grele, pe lângă amenzi, cum ar fi excluderea din cupele europene.

Interesant este și că printre cei care riscă o amendă și o suspendare particulară este antrenorul turcilor, Orhan Burak, fost fotbalist la Galatasay Istanbul, unde a fost coleg de echipă cu Gheorghe Hagi și Gică Popescu. Așa că este cel puțin ciudat pentru acesta să folosească astfel de jigniri la adresa unor români, când echipa sa a fost condusă spre glorie tocmai de către doi români.

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora