Reduceri de impozite si angajari la stat – primele masuri luate de noul guvern din Grecia

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentul elen a aprobat o reducere generoasa a impozitelor pe proprietate; in unele cazuri, reducerea ajunge la 30 la suta.

Proiectul de lege a fost intocmit de guvernul conservator condus de premierul Kyriakos Mitsotakis, instalat recent la putere si a fost aprobat de parlamentul elen.  Reducerea impozitelor pe proprietate a fost una dintre promisiunile cheie cu care conservatorii eleni au castigat alegerile. Potrivit calculelor, din cauza acestei reduceri, la bugetul anual de stat vor intra cu 200 de milioane de euro mai putin.

Reesalonarea datoriilor catre stat

In cadrul aceleiasi legi, plata arieratelor la asigurarile sociale este reesalonata, in unele cazuri, pe 10 ani. Premierul Mitsotakis i-a indemnat pe debitori sa profite de aceasta schema generoasa de reesalonare a platilor si a precizat ca eventuale alte mecanisme de acest gen din viitor nu vor mai fi atat de flexibile.

Conservatorii eleni mai populisti decat populistii

Mai multi analisti ai sectorului de business din Grecia sunt de parere ca noul guvern, de orientare centru-dreapta, pare a lua masuri pe care niste populistii lui Alexis Tsipras nu le-au luat. E adevarat ca economia elena merge bine si a intrecut asteptarile creditorilor internationali, insa avalansa de decizii privind reducerile fiscale ar putea avea, pe termen mediu si lung, efecte nefaste asupra bugetului.

Citeste si aceasta stire:  BBC, despre “antisemitismul care distruge fragila comunitate evreiască din România“

Corfu si Santorini, pe primele locuri la evaziunea fiscala

Autoritatile fiscale elene au trimis sute de inspectori in zonele turistice cele mai aglomerate, pentru a verifica modul in care e respectata legea fiscala. Potrivit ekathimerini.com, aproape 8000 de firme au fost verificate, in diverse zone ale tarii. Corfu si Santorini sunt pe primele locuri in materie de evaziune fiscala, este concluzia inspectorilor. Domeniile in care nu sunt raportati toti banii incasati – pentru a nu se plati impozite – sunt taximetria, spalatoriile auto, florariile, agentiile de turism, saloanele de unghii si coafura si magazinele care vand mancare la pachet.

Monica

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora