Romania activeaza clauza de derogare de la Conventia Europeana a Drepturilor Omului

In Stiri de actualitate din Romania

Confruntate cu epidemia de coronavirus, patru tari (Romania, Republica Moldova, Letonia si Armenia) au activat un articol al Conventiei Europene a Drepturilor Omului care permite, in caz de stare de urgenta, derogarea de la o serie de prevederi.

Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al Consiliului Europei.

Aceste patru tari membre, intre care si Romania, au notificat oficial faptul ca se afla in stare de urgenta si ca activeaza derogarea prevazuta de articolul 15 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului. “Probabil vor urma si alte tari, tinand cont ca epidemia avanseaza rapid pe continent” – a precizat oficialul de la Consiliul Europei.

Ce prevede articolul 15

Potrivit Articolului 15 din conventie, “in caz de razboi sau de alt pericol major care ameninta viata natiunii” un stat membru poate lua masuri de derogare de la obligatiile prevazute. Se precizeaza ca aceasta “abatere” trebuie sa fie in anumite limite si sa nu intre in contradictie cu alte obligatii ce deriva din dreptul international.

Citeste si aceasta stire:  A murit Draga Olteanu Matei

“Orice Inalta Parte Contractanta ce exercita acest drept dederogare il informeaza pe deplin pe Secretarul General al Consiliului Europei cu privire la masurile luate si la motivele care le-au determinat. Aceasta trebuie, de asemenea, sa informeze Secretarul General al Consiliului Europei si asupra datei la care aceste masuri au incetat a fi in vigoare si dispozitiile Convenţtei devin din nou deplin aplicabile,” – arata articolul 15.

Monica

You may also read!

Joe Biden devine, astăzi, al 46-lea președinte al Statelor Unite

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, nu se va muta oficial la Casa Albă decât din data de 20

Read More...

Premierul Cîțu: școlile se redeschid pe 8 februarie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la postul de radio Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va

Read More...

Medicii din Wuhan recunosc: Ni s-a ordonat să mințim în privința coronavirusului

Apar noi dovezi despre mușamalizarea criminală ordonată de guvernanții comuniști de la Beijing în privința epidemiei de coronavirus. Postul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora