Romania activeaza clauza de derogare de la Conventia Europeana a Drepturilor Omului

In Stiri de actualitate din Romania

Confruntate cu epidemia de coronavirus, patru tari (Romania, Republica Moldova, Letonia si Armenia) au activat un articol al Conventiei Europene a Drepturilor Omului care permite, in caz de stare de urgenta, derogarea de la o serie de prevederi.

Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al Consiliului Europei.

Aceste patru tari membre, intre care si Romania, au notificat oficial faptul ca se afla in stare de urgenta si ca activeaza derogarea prevazuta de articolul 15 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului. “Probabil vor urma si alte tari, tinand cont ca epidemia avanseaza rapid pe continent” – a precizat oficialul de la Consiliul Europei.

Ce prevede articolul 15

Potrivit Articolului 15 din conventie, “in caz de razboi sau de alt pericol major care ameninta viata natiunii” un stat membru poate lua masuri de derogare de la obligatiile prevazute. Se precizeaza ca aceasta “abatere” trebuie sa fie in anumite limite si sa nu intre in contradictie cu alte obligatii ce deriva din dreptul international.

Citeste si aceasta stire:  Facebook, Instagram și WhatsApp și-au revenit după aproape 7 ore

“Orice Inalta Parte Contractanta ce exercita acest drept dederogare il informeaza pe deplin pe Secretarul General al Consiliului Europei cu privire la masurile luate si la motivele care le-au determinat. Aceasta trebuie, de asemenea, sa informeze Secretarul General al Consiliului Europei si asupra datei la care aceste masuri au incetat a fi in vigoare si dispozitiile Convenţtei devin din nou deplin aplicabile,” – arata articolul 15.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora