Romania, cea mai periculoasa țară europeana pentru automobilisti

In Stiri auto de ultima ora

Cel putin asa arata statisticile, prezentate de publicatia elvetiana 20min.ch. “Daca doriti sa va petreceti vacanta de vara cu masina, prin Europa, e bine sa aruncati un ochi pe datele oferite de Vignette Suisse pentru a vedea care sunt tarile cele mai periculoase pentru șoferi” – scrie publicatia elvetiana.

Pentru aceasta analiza, furnizorul de vignete autorutiere vignetteswitzerland.com a evaluat datele din 32 de tari, pe anul 2022, si a comparat numarul deceselor cauzate de accidente rutiere, raportat la un milion de locuitori.

Romania, pe primul loc in clasamentul tarilor periculoase

Din punct de vedere statistic, Romania e tara cea mai periculoasa pentru automobilisti. In 2022, in Romania s-au inregistrat 86 de decese la un milion de locuitori. Se inregistreaza,  totusi, o scadere de 10 la suta, fata de nivelul anului 2012. Pe locul doi e Serbia, cu 83 de decese rutiere la un milion de locuitori. Bulgaria e pe locul trei – 78 de decese – iar pe locurile 4 si 5 sunt Croatia (71 de decese rutiere) si, respectiv, Portugalia – 62 de morti in accidente rutiere, la milionul de locuitori.

Citeste si aceasta stire:  Rolls-Royce, vanzari record in 2021

Tarile europene cele mai sigure

Pe primul loc, asadar cea mai sigura tara din punct de vedere rutier, este Norvegia. In 2022, s-au inregistrat 21 de decese provocate de accidente rutiere, raportat la un milion de locuitori. Este vorba despre o scadere de 26 la suta, comparativ cu anul 2012.

Suedia e pe locul al doilea in topul tarilor cele mai sigure sub aspectul accidentelor rutiere : la un milion de locuitori s-au inregistrat doar 22 de morti. A treia pozitie in clasament e ocupata de Marea Britanie si Danemarca. Iar pe locul 5 se afla Elvetia.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro