Romania si Bulgaria, groapa de gunoi a bogatilor din Uniunea Europeana

In Stiri de actualitate din Romania

Site-ul Deutsche Welle publica un comentariu intitulat “Europa Mea: gropile ilegale de gunoi reflecta decalajul Est-Vest.

De-alungul anilor, Romania si Bulgaria au importat gunoiul tarilor bogate din Uniunea Europeana. S-au strans munti de deseuri ori gunoiul a fost incinerat neglijent, scrie DW. Iar aceasta problema nu da semne ca s-ar rezolva, scrie autorul, Ivaylo Ditchev.

Atat Romania, cat si Bulgaria, au o mare problema cu gunoiul. Recent, Comisia Europeana a amenintat ca da Romania in judecata pentru ca, din 2014, nu recicleaza reziduurile urbane, conform normelor UE.

In Bulgaria, a avut loc un cutremur politic, dupa ce ministrul mediului, Neno Dimov, a fost arestat, iar in mai multe orase au inceput anchete penale.

Totul a iesit la iveala dupa ce politia italiana a descoperit o serie de exporturi ilegale de gunoi spre Romania si Bulgaria si au alertat Bucurestiul si Sofia in legatura cu aceasta problema.

DW noteaza ca in Romania si Bulgaria, mai putin de 10 la suta din deseuri sunt reciclate. Cea mai mare parte a gunoiului e incinerata in fabrici de ciment, fara filtre, poluand aerul si punand in pericol sanatatea populatiei.

Citeste si aceasta stire:  Chinezii vor fi alungați de la Cernavodă

In ultimii 10 ani, in Bulgaria importurile de gunoi din Ueau crescut de 20 de ori, afirma autorul articolului publicat de site-ul german de stiri. Jurnalistii au relatat ca uneori gunoiul e aruncat sub poduri sau pe marginea soselelor si apoi i se da foc.

Afacerile cu gunoi, controlate de persoane dubioase

Potrivit DW, in Romania si Bulgaria, la fel ca in Italia, afacerile cu gunoi sunt controlate de personaje dubioase. Sunt implicati politicieni de rang inalt, coruptia e in floare, activistii ecologisti sunt demonizati si prezentati drept niste agenti platiti de occident.

Bulgarii si romanii au si o problema de mandrie nationala, pe langa chestiunile legate de mediu: ei simt ca tarile din restul Europei ii considera groapa lor de gunoi. Exista relatari ca inclusiv tari africane si-au adus gunoiul in Europa de Est.

Monica

foto: DW

You may also read!

Ce au mai aflat cercetatorii despre SARS-CoV-2

Chiar si pacientii tineri, fara alte probleme de sanatate, care fac forme usoare, pot ramane cu sechele pe termen

Read More...

Revolutia Bunei Guvernari, alianta USR PLUS si-a prezentat programul de guvernare

Programul e, deocamdata, la nivel general; detaliile urmeaza dupa depunerea listelor de candidati USR PLUS. Programul de guvernare pe care

Read More...

Doi ministri de externe din Uniunea Europeana au COVID

S-au imbolnavit, cel mai probabil, la reuniunea din 12 octombrie, la care a participat si ministrul roman de externe,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora