Spionajul chinez, dezvăluit într-o nouă carte

In Stiri externe de ultima ora

O nouă carte care apare la Londra se anunță deja o lovitură dură dată serviciului chinez de spionaj și intereselor Chinei în Marea Britanie, în Europa dar și în lume. Cartea se numește ”Hidden Hand: Exposing How The Chinese Communist Party Is Reshaping The World” și este scrisă de Clive Hamilton și Mareike Ohlberg. Printre cazurile analizate de autori este cel al unui oficial din Primăria Londrei, care în 2008, la Beijing a căzut în capcana unei chinezoaice, pe care a invitat-o în camera sa de hotel. Englezul era responsabil cu organizarea Jocurilor Olimpice de la Londra și s-a trezit că a fost drogat, iar toate datele de pe telefonul spu mobil au fost copiate. El spune că femeia care părea o simplă tânăr avidă de sex, era de fapt un agent al serviciilor de informații, care căuta planuri și detalii ale întâlnirilor avute de oficialul englez. A fost una dintre victimele care au căzut în mod identic în plasa agenților chinezi. Printre aceste victime au fost oameni de afaceri, jurnaliști și oficiali. Serviciul de spionaj britanic MI5 a fost atât de alarmat încât a scris un manual de instrucțiuni pentru protecția oamenilor de afaceri care vizitau China. ‘Fiți foarte atenți la flatarea excesivă și la ospitalitatea exagerar de generoasă’, este unul dintre sfaturi. Occidentalii sunt mai expuși la a fi obictul unei acțiuni pe termen lung pentru a deveni “prieteni”.

Citeste si aceasta stire:  Europa de Est pregătește independența de gazul rusesc

‘Scopul acestor tactici este de a crea o obligația de a fi dator din partea țintei, care în cele din urmă va găsi dificil să refuze cererile inevitabile pentru favoruri în schimb.’ Sfatul este cu atât mai relevant acum față de când a fost dat, cu trei decenii în urmă.Potrivit unui raport al Departamentului de Stat al SUA, între 2011 și 2018, China a fost implicată în 90% din cazurile de spionaj. Beijingul dedică resurse enorme atât pentru spionajul industrial cât și pentru spionajul de stat, menit să afla esecrete guvernamentale și militare. China are un apetit uriaș pentru tehnologiile altor țări, pentru a le obține legal sau ilegal. Nu contează.

Pe lîngă absorbirea ca un aspirator a informațiilor, China are intenția și de a pătrunde în interiorul comunităților chinezești din Occident pentru a recruta agenți de influență și spioni. Pe lângă formele tradiționale de spionaj, China a adoptat și forma cunoscută sub numele de ‘o mie de fire de nisip’. Această strategie constă în adunarea de furnizori amatori de informații, profesioniști, oameni de afaceri, studenți și chiar turiști sunt încurajați să ofere informații contactelor din ambasade și consulate.În acțiunile de spionaj sunt implicate și companii așa-zis independete, cum ar fi Huawei. În 2018, Huawei a fost implicat direct în furtul de informații din sediul Organizației Uniunii Africane din Addis Ababa, Etiopia. În fiecare noapte, timp de cinci ani, informațiile erau descărcate din sediul Uniunii Africane în serverele chinezilor din Shanghai.

Citeste si aceasta stire:  Trei mari companii chineze de telecomunicații sunt date afară de pe Bursa din New York

Agenții chinezi sunt antrenați să recruteze ”prieteni” dintre iubitorii culturii chineze sau ai artei. Acești sinofili sunt cei mai vulnerabili și, după ce sunt instruiți, ei pot fi sursă de informații locale, fiind convinși că ei contribuie la cultivarea înțelegerii între popoare, a armoniei și prieteniei.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora