Tenismena chineză care l-a acuzat pe vicepremier de agresiuni sexuale a dispărut

In Stiri externe de ultima ora

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, scrie ziarul francez Le Monde.

La o săptămână după ce jucătoarea de 35 de ani a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang, 75 de ani, tânăra a dispărut. Peng, care a câştigat Roland Garros în proba feminină de dublu în 2014, l-a acuzat, pe 2 noiembrie, pe fostul oficial că a forţat-o să aibă un raport sexual în urmă cu trei ani.

China a cunoscut mai multe scandaluri în cadrul valului #MeToo în ultimii ani, însă cenzura şi controlul justiţiei de către Partidul Comunist Chinez (PCC) au împiedicat mişcarea să ia avânt. Este prima oară când asemenea acuzaţii de viol vizează un oficial cu un rang de înalt în cadrul PCC. Însă tăcerea totală a jucătoarei după ce afacerea a devenit publică ridică temeri pentru ce este mai rău în privinţa sa.

Citeste si aceasta stire:  Cetatenii Marii Britanii, ingrijorati de iesirea din UE

Lunga relatare a lui Shuai Peng a rămas circa douăzeci de minute pe Weibo (echivalentul chinez al Twitter-ului), suficient pentru ca mii de utilizatori să aibă timp pentru a face capturi de ecran pe care apoi le-au partajat. De atunci, contul fostei jucătoare nu a publicat nimic nou. Comentariile au fost dezactivate, iar subiectul este supus unei cenzuri stricte pe reţelele de socializare chineze. În ziua când au fost făcute dezvăluirile, până şi cuvântul “tenis” (“wangqiu”) a fost interzis de Weibo.

Perfecţionate de-a lungul anilor, instrumentele cenzurii sunt de acum capabile a recunoaşte capturi de ecran sau imagini utilizate pentru a face aluzie la o situaţie sau la o persoană. Pe reţeaua de socializare Douban, o responsabilă a unui grup de discuţii consacrat drepturilor femeilor le-a cerut membrilor să nu vorbească despre acest subiect, pentru a evita închiderea grupului.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro