Vacanta in Grecia cu Pasaport de Sanatate ?

In Stiri externe de ultima ora

In contextul pandemiei de COVID-19, autoritatile din Grecia iau in calcul sa nu mai primeasca turisti din tarile Uniunii Europene decat daca au certificat de sanatate – un document emis in tara de origine, care sa ateste ca turistul nu e infectat cu coronavirus.

Este posibil ca turistii din afara spatiului Uniunii Europene sa nu mai fie primiti deloc. Iar cei europeni, doar din iulie si doar daca au Certificatul de Sanatate. Anuntul a fost facut de ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, care declara ca autoritatile se gandesc la varianta unui Pasaport de Sanatate, cu care turistii sa dovedeasca faptul ca nu sunt bolnavi de COVID-19. Ministrul grec a spus ca in acest an sezonul va incepe mai tarziu si va fi mai scurt, din motive de pandemie. Turistii nu vor putea veni inainte de iulie, in cel mai bun caz. Autoritatile elene spera insa ca vremea buna va aduce turisti si in octombrie si noiembrie si astfel pierderile suferite prin ratarea inceputului de sezon sa fie recuperate.

Citeste si aceasta stire:  Un ambasador al Ungariei, vinovat de pornografie infantilă

Pasaportul de sanatate – in discutie la nivel european

Oficiali ai guvernului de la Atena, citati de presa elena, au dezvaluit ca discutiile despre un eventual Pasaport de sanatate au deja loc la nivelul Uniunii Europene si ca ar mai fi cateva tari care doresc sa-l introduca, intre ele Franta, Austria si Germania. Dezbaterile la nivelul U.E. sunt despre ideea ca turistii sa faca o analiza acasa, inainte de a pleca in vacanta, pentru a se vedea daca sunt sau nu infectati cu coronavirus. Altfel, ar urma sa nu poata urca in avion sau in alt mijloc public de transport.

Deocamdata nu exista nicio confirmare la nivelul Comisiei Europene in legatura cu discutiile despre Pasaportul de Sanatate.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora