Vrei sa-ti pastrezi privilegiile de vaccinat ? Trebuie sa faci doza a treia de ser anti-COVID

In Stiri externe de ultima ora

Vaccinarea mondiala a ajuns intr-o noua faza, a treia. Mai toate tarile lumii trec la vaccinarea generala a populatiei cu cea de a treia doza, care, cel mai probabil, nu va fi ultima, daca ne uitam la Israel care deja vorbeste de dozele 4 si 5.

Atat in Europa, cat si in Statele Unite strategia vaccinala se schimba de la o luna la alta. Daca initial autoritatile medicale recomandau doza a treia varstnicilor si persoanelor cu probleme de sanatate, acum omenirea se indreapta spre vaccinarea populatiei generale cu asa-numitul booster. Inclusiv adolescentii sunt chemati la o doza in plus.

In toate tarile intens vaccinate numarul de infectari creste vertiginos, ajungand la niveluri mai mari decat la inceputul pandemiei. Dar, spre deosebire de inceputul pandemiei, acum mor mai putini oameni. Rata mai mica de deces se datoreaza vaccinarii – sustin adeptii administrarii serurilor anti-COVID – dar si progreselor in tratarea bolii. Un alt element important ignorat de multe ori e acela ca in Romania conditiile din spitale sunt extrem de proaste comparativ cu tarile mai dezvoltate si atunci mortalitatea creste.

Citeste si aceasta stire:  China are virusul Covid încă din 2013, într-un laborator din Wuhan

Schimbare de pozitie inclusiv la varful Uniunii Europene

Desi in luna septembrie recomanda boosterul doar batrani si pentru persoane imunodeprimate, acum Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC) recomanda vaccinarea generala a populatiei cu a treia doza, in special a populatiei de peste 40 de ani. Agentia Reuters noteaza ca e o schimbare majora de abordare la nivelul ECDC. De altfel, unele tari au anuntat deja ca anumite categorii vor fi considerate nevaccinate si vor fi amendate daca nu fac si doza a treia.

In Franta dozele booster vor fi disponibile pentru toata populatia. Intervalul la care se face doza a treia scade de la sase la cinci luni. De asemenea, au fost introduse reguli mai stricte privind purtarea mastii si verificarea certificatului verde. Treptat, boosterele vor fi conditia pentru a avea un certificat verde valabil, pentru a avea acces in locuri publice.

Monica

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora