Aliații Ucrainei analizează noi livrări de armament

In Stiri externe de ultima ora

Aliaţii Kievului se reunesc joi la baza militară americană de la Ramstein, în vestul Germaniei, pentru a continua să-şi coordoneze ajutorul militar pentru Ucraina, care desfăşoară de săptămâna trecută o contraofensivă în sudul ţării pentru a disloca forţele ruse, transmite AFP.

Cea de-a cincea reuniune a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, ce are loc la invitaţia şefului Pentagonului, Lloyd Austin, îşi propune să facă dovada ‘unităţii şi solidarităţii’ aliaţilor Ucrainei, a indicat şeful Statului Major american, generalul Mark Milley.

Reprezentanţii a peste 40 de ţări şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se vor reuni la baza din Germania pentru a discuta mai ales despre provocările în materie de producţie de armament ale conflictului.

‘Consumul de muniţii este foarte important în acest război în Ucraina’, le-a explicat generalul Milley jurnaliştilor care îl însoţesc.

Obiectivul este de ‘a încerca să determinăm nevoile, cererile şi apoi să le comparăm cu oferta, fie din stocurile ţărilor, fie din ceea ce poate fi produs de industria’ de apărare, a spus generalul Milley în avionul care îl aducea de la Washington.

Citeste si aceasta stire:  Școlile private britanice, cumpărate și transformate în școli comuniste de către China

Ucraina şi-a epuizat tot armamentul de fabricaţie rusească, iar apărarea sa este de acum dependentă total de ajutorul militar occidental.

De partea cealaltă, conform Washingtonului, Rusia s-a îndreptat spre Coreea de Nord pentru a cumpăra mari cantităţi de rachete şi obuze de artilerie.

SUA, principalul furnizor de sprijin militar pentru Ucraina, au promis deja să trimită armament divers în valoare de 13,5 miliarde de dolari, în principal rachete antitanc Javelin, piese de artilerie şi obuze compatibile cu sistemele de artilerie ale NATO.

Washingtonul a trimis de asemenea sisteme de artilerie de precizie HIMARS, dotate cu rachete GMLERS ghidate prin GPS, care sunt larg folosite în sudul şi estul Ucrainei.

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora