Alunecare masiva de teren la Azuga, 125 de oameni evacuati

In Stiri de actualitate din Romania

Alerta la Azuga ! Padurea de pe un versant intreg a luat-o pur si simplu la vale si a ajuns in albia cursului de apa Azuga. Exista riscul blocarii albiei si producerii de inundatii.

Ministerul Mediului precizeaza ca alunecarea de versant pe malul stang al raului Azuga a obturat albia pe o lungime de 70-80 de metri si are o inaltime de aproximativ 3 metri. Potrivit primelor estimari, ar fi afectata o suprafata de nu mai putin de 10 mii de metri patrati.

Alunecarea de teren s-a produs in zona strazii Umbroasa, la circa 3 kilometri aval de sectiunea Statia Hidrometrica Azuga, in dreptul partiei  Sorica. Alunecarea a ajuns pana la casele de pe malul drept, iar locuitorii acestora au fost evacuati, in total 125 de persoane, pentru ca exista riscul ca alunecarea sa avanseze spre locuinte. Oamenii vor fi cazati la hotelurile din zona.

Desi era o zona impadurita, copacii nu au putut opri pamantul s-o ia la vale.  Paraul Azuga e blocat de busteni si bucati de pamant. Pompierii actioneaza cu motopompe pentru a scoate apa din amonte in aval, pentru a evita inundatiile.

Citeste si aceasta stire:  Cei mai ciudati candidati la alegerile parlamentare

Monica

foto: Facebook Ministerul Mediului

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro