Alunecare masiva de teren la Azuga, 125 de oameni evacuati

In Stiri de actualitate din Romania

Alerta la Azuga ! Padurea de pe un versant intreg a luat-o pur si simplu la vale si a ajuns in albia cursului de apa Azuga. Exista riscul blocarii albiei si producerii de inundatii.

Ministerul Mediului precizeaza ca alunecarea de versant pe malul stang al raului Azuga a obturat albia pe o lungime de 70-80 de metri si are o inaltime de aproximativ 3 metri. Potrivit primelor estimari, ar fi afectata o suprafata de nu mai putin de 10 mii de metri patrati.

Alunecarea de teren s-a produs in zona strazii Umbroasa, la circa 3 kilometri aval de sectiunea Statia Hidrometrica Azuga, in dreptul partiei  Sorica. Alunecarea a ajuns pana la casele de pe malul drept, iar locuitorii acestora au fost evacuati, in total 125 de persoane, pentru ca exista riscul ca alunecarea sa avanseze spre locuinte. Oamenii vor fi cazati la hotelurile din zona.

Desi era o zona impadurita, copacii nu au putut opri pamantul s-o ia la vale.  Paraul Azuga e blocat de busteni si bucati de pamant. Pompierii actioneaza cu motopompe pentru a scoate apa din amonte in aval, pentru a evita inundatiile.

Citeste si aceasta stire:  Presedintele Iohannis: Hotii si infractorii trebuie sa stea in puscarie, nu in fruntea statului

Monica

foto: Facebook Ministerul Mediului

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora