Ambasadorul Chinei în România îi încurajează pe concurenţii de la “Podul Limbii Chineze”

In Stiri de actualitate din Romania

Excelenţa sa, Ambasadorul R.P. Chineze în România, Doamna Jiang Yu, i-a încurajat pe studenții concurenţi să obţină rezultate bune la concursul “Podul Limbii Chineze”.“Prietenii adevăraţi îţi sunt alături, indiferent de distanţa care vă desparte, acest proverb este o interpretare perfectă a prieteniei tradiționale care nu s-a întrerupt niciodată în cei 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România”, a declarat Jiang la ceremonia de deschidere a celei de-a XVIII-a ediții a Concursului “Podul Limbii Chineze”, etapa națională.

Potrivit Excelenţei Sale, încă din anul 1950, primul grup de studenți români a plecat în China pentru studierea limbii chineze, iar câţiva ani mai târziu, China și România au lansat specializări universitare pentru a învăța limba celuilalt popor. Pe măsură ce relaţiile bilaterale s-au aprofundat de-a lungul anilor, a crescut şi entuziasmul românilor de a învăța limba chineză, de a înțelege China și de a întări cooperarea, așa că a intrat Institutul Confucius în România, a continuat Jiang, aducând un omagiu Ministerului Educației Naționale din România, Asociației Române de Prietenie cu China, Casei Româno-Chineze, Asociației Chinaro și altor organizații, precum și sinologilor români pentru dezvoltarea învățământului limbii chineze în România.

Citeste si aceasta stire:  Senatul a adoptat proiectul privind repatrierea aurului românesc de la Londra

 

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora