Ambasadorul SUA, atac dur la adresa PSD

In Stiri de actualitate din Romania

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, şi-a reiterat, vineri, apelul în vederea adoptării unei legislaţii “dure”, care să permită eliminarea traficului de fiinţe umane, adăugând că răspunsul oferit de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe această temă, pe 26 iunie, a fost unul “dezamăgitor”. El a fost prezent vineri la extrădarea din România a două persoane urmărite prin Interpol pentru trafic de persoane şi infracţiuni informatice. “În 26 iunie, am vorbit despre Raportul privind traficul de persoane pentru anul 2019 emis de Statele Unite. Raportul arăta că problema traficului de persoane în România a fost determinată de paşii înapoi făcuţi în ceea ce priveşte statul de drept în timpul guvernării anterioare. Am solicitat Parlamentului să acţioneze şi să abordeze această problemă. Este foarte dezamăgitor faptul că liderul PSD, Ciolacu, a răspuns că legile româneşti actuale privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt. Solicit din nou Parlamentul român, aşa cum am făcut în data de 26 iunie, să adopte legislaţia dură necesară pentru a elimina traficul de persoane şi criminalitatea organizată. Este necesară imediat o legislaţie puternică care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile obţinute în urma activităţii infracţionale. De asemenea, sunt imperativ necesare legi care să asigure procese şi soluţii rapide”, a spus ambasadorul, conform discursului postat pe site-ul ambasadei. El a afirmat că sunt “remarcabile” eforturile depuse de Guvernul Orban pentru consolidarea statului de drept, oprirea traficului de fiinţe umane şi a criminalităţii organizate. Totodată, Zuckerman a mulţumit ministrului de Interne, Marcel Vela, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general Gabriela Scutea pentru eforturile depuse, care au culminat cu extrădarea de vineri. “V-aţi ţinut promisiunea de a lupta împotriva traficului de fiinţe umane. V-aţi păstrat promisiunea faţă de poporul român”, a transmis ambasadorul. El a evidenţiat colaborarea extraordinară dintre Serviciul de Securitate Diplomatică şi instituţiile române, mulţumind totodată Poliţiei din Craiova, IGPR, FBI şi Departamentului de Justiţie. De asemenea, Adrian Zuckerman a vorbit despre activitatea incredibilă depusă de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. “Eforturile dumneavoastră în numele victimelor traficului de persoane sunt reale şi fac diferenţa. Victimele şi, într-adevăr, noi cu toţii vă suntem datori pentru ceea ce aţi făcut. Discuţia mea cu ministrul Alexandru a arătat clar că sunt necesare noi facilităţi, cu personal instruit profesional, calificat în furnizarea serviciilor pentru victime. Ministrul Alexandru şi cu mine am convenit să urmăm un plan pentru a ne asigura că toate facilităţile, noi sau vechi, oferă cele mai bune servicii victimelor”, a spus el.

Citeste si aceasta stire:  Operațiune de amploare de căutare a drogurilor, în Constanța

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora