ANAF incepe sa trimita decizii de impunere romanilor cu restante

In Stiri de actualitate din Romania
ANAF trimite decizii de impunere

Incepand cu data de 1 noiembrie 2018, ANAF incepe sa trimita decizii de impunere romanilor, dupa 5 ani in care nu au calculat diferentele de impozit pe venit, CAS si CASS.

Dupa cum a precizat Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, sumele pe care romanii trebuie sa le plateasca vor fi comunicate incepand cu luna noiembrie, pentru a avea timp sa le achite pana in luna martie 2019 si a beneficia de o reducere de 10%.

De asemenea, Teodorovici a anuntat ca incepand cu 1 ianuarie, romanii nu vor mai primi notificari scrise cu privire la sumele pe care le datoreaza, aceste date urmand sa fie disponibile in sistemul electronic. Motivul pentru care se renunta la notificarile scrise consta in costurile nejustificate pe care acestea le implica, in opinia lui Teodorovici.

Din cauza ca ANAF-ul nu a trimis deciziile de impunere la timp, ofera contribuabililor timp pana in martie 2019 sa plateasca restantele, cu o reducere de 10%, fara sa fie nevoiti sa respecte acel termen de 60 de zile. In opinia Ministrului de Finante, “oamenii vor fi sprijiniti în a face plata cu aceasta bonificatie”.

Citeste si aceasta stire:  Sindicaliștii TAROM declanșează conflictul de muncă

In cazul persoanelor care doresc sa faca contestatie dupa primirea deciziei de impunere, o pot face in termen de 45 de zile de la primirea acesteia. Persoanele interesate tebuie sa pastraze plicul si sa formuleze in scris contestatia, incat sa contina datele de identificare ale persoanei care contesteaza, impreuna cu obiectul contestatiei, motivele de fapt si de drept si dovezile de sustinere a acestora.

Depunerea contestatiilor se face la organul fiscal al carui act doriti sa il atacati si nu este supusa taxelor de timbru.

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro