Cetatenii Marii Britanii, ingrijorati de iesirea din UE

In Stiri externe de ultima ora
Cetatenii Marii Britanii iesirea din UE

Cetatenii Marii Britanii ingrijorati de iesirea din Uniunea Europeana se afla in continua crestere, potrivit agentiei DPA, astfel incat numarul britanicilor care solicita cetatenia irlandeza a crescut aproape de doua ori fata de anul dinainte de referendumul din iunie 2016.

In anul 2015, un numar de 45.229 de britanici au cerut cetatenia irlandeza, insa in anul 2017 numarul acestora a crescut la 80.752. Doar in prima jumatate a anului 2018, 44.962 de britanici au facut cerere pentru a obtine cetatenia irlandeza, informeaza agentia Press Association.

Situatia pe care o va parcurge Marea Britanie nu este usoara, astfel incat daca nu se va ajunge la acord cu privire la Brexit, va trece printr-o perioada de recesiune “moderata”, care poate dura patru-cinci trimestre, conform preconizarilor facute de S&P. In acest context, Produsul Intern Brut al Marii Britanii va suferi o contactie de 1,2% in 2019, urmata de o alta de 1,5% in anul 2020.

Potrivit S&P, scaderea PIB-ului cu 5,5% pe durata a trei ani ar putea fi permanenta. Alte modificari care pot veni odata cu scaderea PIB-ului constau in cresterea ratei de somaj cu 3 procente si o scadere a pretului caselor cu 10% pe parcursul a doi ani, in timp ce pretul birourilor ar putea sa scada in Londra cu peste 20% pe durata a doi-trei ani, spune S&P.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul britanic a aprobat acordul pentru Brexit

Ingrijorarea cetatenilor Marii Britanii nu este surprinzatoare, daca tinem cont de faptul ca pe durata ultimei recesiuni din 2008-2009, care a avut o durata de cinci trimestre, economia a scazut cu peste 6 procente, iar ritmul de crestere a salariilor de atunci pana astazi a fost unul lent.

You may also read!

Ford si Volkswagen

Doi mari producatori auto – in parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor comerciale

Doi mari producatori auto au convenit sa formeze un parteneriat pentru a realiza vehicule comerciale, insa iau in considerare

Read More...
Donald Tusk discurs in limba romana

Donald Tusk – discurs memorabil in limba romana la Ateneu

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a sustinut un discurs impresionant in limba romana, joi seara, cu ocazia ceremoniei de preluare

Read More...
Drumuri cu circulatie intrerupta

Drumuri cu circulatie intrerupta din cauza ninsorilor abundente

Ninsorile abundente din noaptea de joi spre vineri au dus la mai multe drumuri cu circulatie intrerupta, cat si la intarzieri

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora